4 heerlijke mocktails met kraantjeswater

>> Goed voornemen: alcoholvrije periode inlassen – >> 4 inspirerende mocktails – >> GROHE Blue Home en GROHE Red als uitgelezen partners in crime

De start van een nieuw jaar gaat traditiegetrouw gepaard met goede voornemens. Een alcoholvrije periode inlassen is een van die goede voornemens. Om je alvast een duwtje in de rug te geven bedacht GROHE 5 inspirerende mocktails op basis van GROHE Blue Home bruiswater of GROHE Red kokend water. Haal je cocktailglazen alvast uit de kast!

Iced Tumeric Green Tea

Dit heb je nodig: 500 ml GROHE Red water , 2,5 cm verse gemberwortel, geraspt en fijngehakt, 2 theelepels gemalen kurkuma, 1 zakje groene thee, 1 snuifje zout, 85 g honing

Zo gemaakt: Vul een middelgrote pot met heet water van de GROHE Red. Voeg de fijngehakte gember, kurkuma, honing en zout toe. Laat het tien minuten sudderen en zet dan het vuur uit. Voeg het zakje groene thee toe en laat 3 minuten trekken. Verwijder het zakje. Zeef het geheel door een fijne zeef en laat het mengsel afkoelen. Vul driekwart van het glas met ijsblokjes en giet de thee over het ijs. Voeg naar smaak vers limoensap en honing toe.

Cold brew met zwarte thee (Grzegorz Lapanowski – Food Lab Studio)

Dit heb je nodig: 8 g zwarte thee , 1 l GROHE Blue water, GROHE Red water, Optioneel: citroensap en honing

Zo gemaakt: Giet een kleine hoeveelheid kokend GROHE Red water op de theeblaadjes om ze te laten wellen. Haal de theeblaadjes uit het water en doe ze in een afsluitbare bewaardoos. Giet er koud gefilterd water in en bewaar in de koelkast gedurende 12-15 uur. Na 12-15 uur is je cold brew klaar. Giet deze in een glas en werk naar eigen smaak af met wat citroensap en honing.

Red mocktail

Dit heb je nodig: 10 ml limoensap, 40 ml bloedsinaasappelsap, 20 ml GROHE Blue bruisend water, Takje tijm, plakje bloedsinaasappel ter garnering

Voor de siroop: Twee takjes tijm, 2 cm gember, snuifje kaneel, 150 g bruine suiker, 150 ml GROHE Blue water

Zo gemaakt: Bereid eerst de siroop door alle ingrediënten in een pan te doen en aan de kook te brengen, laat afkoelen en rust gedurende een uur zodat de tijm de siroop verzadigt. Zeef de vaste stukken eruit met behulp van een fijne zeef. Vul een glas met ijs en voeg 10 ml van de gezeefde siroop, 20 ml GROHE Blue bruisend water, het limoen- en bloedsinaasappelsap toe. Roer de drank zachtjes met een lepel en garneer met een plakje bloedsinaasappel en wat takjes tijm. Tip: cocktailliefhebbers kunnen 20 ml gin toevoegen i.p.v. 20 ml GROHE Blue bruisend water.

Rasperry mocktail (Roger van Damme – Het Gebaar)

Dit heb je nodig: 25 ml frambozenpuree, 25 ml violette siroop, 20 ml rietsuikersiroop, 35 ml limoensoep, 35 ml GROHE Blue bruiswater

Zo gemaakt: Mix de frambozenpuree, violette siroop, rietsuikersiroop, limoensap en een kwart kopje koud water in een blender tot een gladde massa. .     Breng de gladde massa over naar een luchtdichte container, dek af en laat afkoelen tot het koud is. Veeg het schuim van de gladde massa. Giet in een glas gevuld met ijs en werk af met bruisend GROHE Blue water. Roer zachtjes om zodat de smaken met elkaar mengen en voeg een takje munt toe.

GROHE Blue Home & GROHE Red

Dankzij het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue Home komt er heerlijk gekoeld, gefilterd licht bruisend water, of bruisend water recht uit de kraan. Niet enkel handig omdat je hierdoor niet meer hoeft te zeulen met zware pakken water, maar ook de uitgelezen basis voor het maken van heerlijke mocktails, cocktails of flavored water want kraantjeswater is alles behalve saai!

GROHE Blue Home kan het drinkwaterbudget van een gezin met wel 60% verminderen in vergelijking met de prijzen van de grootste flessenwatermerken. Verder ligt ook de totale CO2-uitstoot zo’n 80% lager dan bij flessenwater.

GROHE Red maakt kokend heet water direct beschikbaar. Denk eens na over het aantal keren per dag dat je kokend heet water nodig hebt – en de tijd die je doorbrengt terwijl je wacht tot het water kookt. En stel je nu eens voor dat je tijd, energie en ruimte in de keuken kan besparen – alles in één keer. Dat is wat de GROHE Red belooft: een mooi en betrouwbaar systeem dat direct én veilig kokend heet water levert uit de kraan. Wanneer je eenmaal alle voordelen ontdekt van deze hulp in de keuken zul je nooit meer zonder willen.

De handige systemen zijn in elke bestaande of nieuwe keuken in een handomdraai te installeren.