Maîtres Vignerons de Cascastel – AOC Corbières- L’Enclos des Camuzeilles

 

Deze wijngaard uitsluitend gelegen op de Haute Corbières is samengesteld uit tal van kleine percelen herwonnen op het kreupelhout. Een heet, droog en winderig klimaat zorgt voor een perfecte rijping van de bessen en een uitstekende hygiënische conditie. De wijngaard wordt nagenoeg volledig in duurzame landbouw onder het label “REVE” uitgebaat, de oogst gebeurt uitsluitend manueel in overeenstemming met de lokale tradities.

Elk van de cuvées weerspiegelt het geselecteerde terroir dat het leven en knowhow aantoont van de eeuwenoude tradities van de meester-wijnmakers in Cascastel. De intense betrokkenheid van elk van de acteurs in de kelder, wijnbouwers en medewerkers en de kwalitatieve technieken, bieden een perfecte kwalitatieve regelmaat.

De combinatie van gepassioneerde wijnmakers en geselecteerde percelen biedt een geweldige cuvée die met de grootste zorg wordt verwend om een ​​grote Corbières te maken dankzij de oude wijnstokken van Grenache, Syrah en Carignan.

Druiven: Assemblage Carignan 45% / Grenache noir 30% / Syrah 25%.

De druivensoorten Carignan en Grenache worden op de schist geplant en doen wonderen. De ene is sterk en krachtig en geeft een mooie wijn. De andere is meer flexibel, brengt rondheid en elegantie. Syrah ligt in de koelere gebieden en voegt frisheid, fruitigheid en een bloemige toets toe.

Vinificatie: Carignan en Syrah worden gevinifieerd volgens carbonische maceratie met een vatting van ongeveer 2 weken. De Grenache krijgt een traditionele gisting met gecontroleerde temperaturen. De delestage in een vroeg gistingsstadium wordt gevolgd door regelmatige verluchting van de sappen zodat men een meer intieme en betere extractie van polyfenolen bekomt. De Syrah rijpt 3 maanden in nieuwe vaten.

Proefnotities: De proeverij biedt een unieke kennismaking met de terroirs van Saint Jean du Barrou, De Corbières Enclos Camuzeilles 2015 is een genereuze en expressieve wijn. Het jeugdige, vlezige karakter zorgt voor een mooie textuur. In de mond speels en dartel met mooie fruitigheid en zachte tannines. Een leuke wijn die de charmes en fundamentele evenwichten van de appellatie Corbières, geteeld op een van de beste terroirs onthult en in een mooi daglicht stelt.

2015: CGA Maris gouden medaille 2017 – 89 – 91 punten Wine Advocate (04/17)