50 wijnbouwers uit Bordeaux …eat! Brussels, drink! Bordeaux

Van donderdag 8 tot zondag 11 september slaan Bordeauxwijnen en de Brusselse gastronomie de handen in elkaar voor een smaakvol festival in het Warandepark. Een unieke gelegenheid om de diversiteit van de Bordeauxwijnen te leren kennen, om 50 wijnbouwers en handelaars uit Bordeaux te ontmoeten en kennis te maken met hun passie, hun regio én hun wijnen. Zij zullen ook een wine pairing voorstellen bij topgerechten van 15 Brusselse chefs die elkaar zullen aflossen in de pop-upkeukens van het festival. In zes paviljoenen worden de zes verschillende wijnfamilies van Bordeaux voorgesteld – Bordeaux – Bordeaux Supérieur / Côtes de Bordeaux  / Saint-Emilion, Pomerol en Fronsac / Médoc en Graves  / Zoete witte wijnen  / Droge witte Bordeauw wijnen, rosés en crémants de Bordeaux . Daarnaast kan men workshops volgen van de ‘École du vin de Bordeaux’. Dit jaar is er ook een nieuw en zevende paviljoen: “Favoriete Bordeaux, de Belgische selectie”, zorgvuldig georganiseerd door een jury van jonge Belgische wijnprofessionals.

Bordeaux, er valt zoveel te ontdekken

50 wijnbouwers uit de bordeaux zullen aanwezig zijn op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. eat ! BRUSSELS, drink ! BORDEAUX is een unieke gelegenheid om de kwaliteit, de authenticiteit en de grote diversiteit van de Bordeauxwijnen te (her)ontdekken dankzij de aanwezigheid van de wijnbouwers.  Voor deze gelegenheid komen immers 50 wijnbouwers en handelaars naar Brussel om de geschiedenis en de geheimen van hun wijn te ontsluieren. Men zal kennismaken met  jonge, gepassioneerde mensen waarvan de meesten behoren tot familiebedrijven. Talenten die vaak de hele wereld hebben rondgereisd om dan terug te keren naar hun streek om er dan hun eigen wijnen te creëren. Het zijn ook experts in biologische landbouw die de productietechnieken doen evolueren.  Wijnbouwers uit België en andere landen zijn verliefd geworden op deze ongelofelijke regio.  De technieken en wijnen zijn veelzijdig en precies dat maakt de uitzonderlijke rijkdom van Bordeaux. Ontdek hoe de bodemvariëteiten, microklimaten en ook de zorgvuldige assemblage van verschillende druivensoorten resulteren in elegante en unieke wijnen. Geniet van rode wijnen, witte wijnen en rosé, én van onverwacht sprankelende wijnen met een frisse en fruitige smaak. Ze kunnen onmiddellijk en bij elke gelegenheid gedronken worden.

Het paviljoen ‘Favoriete Bordeaux, de Belgische selectie’

Dit jaar is er ook een nieuw paviljoen waar u kennis kunt maken met de ‘Favoriete Bordeaux, de Belgische selectie’. Dit paviljoen werd voor België georganiseerd door een jury bestaande uit een jonge Belgische generatie sommeliers, keldermeesters, wijnadviseurs en bloggers.  Het paviljoen omvat een selectie van 100 wijnen die in België verkocht worden tegen een prijs van 4 tot 25 €. Hier kunnen  bezoekers kennismaken met de diversiteit en de toegankelijkheid van de wijnen van de Bordeaux. eat! Brussels drink BORDEAUX! is een unieke gelegenheid om de rijkdom van deze selectie 2016 te ontdekken.

Het paviljoen van de ‘École du vin de Bordeaux’

Dit jaar zal ook de ‘École du vin de Bordeaux’ aanwezig zijn en gedurende het hele festival workshops organiseren. In dit paviljoen kunnen bezoekers, specialisten en liefhebbers op een originele en ludieke manier (opnieuw) kennis maken met en proeven van Bordeauxwijnen. Met een ticket “atelier du vin de Bordeaux”, dat inbegrepen zit in de Wine pass, kan men  deelnemen aan een workshop.

Meer informatie op www.eat.brussels