De 58ste Nationale Wedstrijd van de UBB – Union of Belgium ’s Bartenders – vond afgelopen maandag 28 mei plaats in het Filliers Distillerie te Deinze. De beste barmannen van het land streden om de titel “Winnaar van België 2019”. De winnaar zal deelnemen aan Het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association, dat in Chengdu (China) van 4 tot 8 November 2019 zal plaatsvinden.
Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) heeft de titel « Winnaar van België 2019 » verkregen met unanimiteit van de juryleden. De 2de plaats gaat naar Michel Van Hecke (Bar XII – Hôtel Thon EU) De 3de plaats gaat naar Yannick Van Duyck (Casino Viage Brussel)
De deelnemers werden beoordeeld door twee jury’s: een technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde, bestand uit Guy Musart (Président Meilleur Ouvrier de France classe Barman, Sergio Pezzoli (IBA 2005 Wereldkampioen) Bruno Simons (UBB 2014 Nationaal Kampioen) en een degustatie jury, die over de look, het aroma en de smaak hun mening gaf; bestond uit Pedro SAEZ DEL BURGO – « Maître distillateur » – FILLIERS DISTILLERY, Vincent SCHIETSE – Sales – FILLIERS DISTILLERY Françoise LANNOO (Cala Gin), Alain VANDERAUWERA – ancien Président – Clefs d’Or de Belgique Bart DEPREZ – Importateur – Château VINI
Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) zal de kleuren van de UBB en van België verdedigen op het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association. Deze zal plaatsvinden in Chengdu (China) van 4 tot 8 November aanstaande.
68 barmannen vertegenwoordigen 68 landen, leden van de International Bartenders Association, en strijden om de titel Wereldkampioen IBA middels hun cocktail creatie en de technische bereiding.
De volgende firma’s droegen met hun producten en aanwezigheid bij aan het succes van het evenement: Distillerie Filliers, Cinoco, Pepsi Co, Durobor, Grap it, Domaine de La Flaguerie, Horeca Magazine, Suntory Schweppes, Nestlé Waters, Pernod Ricard Belgium, Rémy Cointreau Belgium, La Maison du Rhum (Giffard), The Nectar, Routin 1883, Premium Spirits, Massenez, Gin Cala, Château Vini.
Winnaar van België 2019 – Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) – Cocktail « GLOBE TROTTER » bestaande uit Aquafaba 2 cl – Zelfgemaakte zwart citroensiroop 1,5 cl – Meloensap LOOZA 2,5 cl – Elixir CHARTREUSE 6 dropjes – Yuzulikeur MARIE BRIZARD 3 cl – Rum CHAIRMAN RESERVE 4 cl
Tweede plaats – Michel Van Hecke (Bar XII – Hôtel Thon EU) – Cocktail «WAKE UP” bestaande uit Zelfgemaakte tijm frambozen infusie 2 cl – Verse limoensap 2 cl – Ananassap LOOZA 2 cl – Lemon Grass siroop GIFFARD 1 cl – Rose pompelmoeslikeur GIFFARD 2 cl – FILLIERS-jenever 21 jaren 4 cl
Derde plaats – Yannick Duyck (Casino Viage Brussels) – Cocktail « UN MOMENT DE FRAICHEUR» bestaande uit Verse munt 5-6 bladen – 2 cl verse limoensap – 3 cl zelfgemaakte mango/meloen shrub – 2 cl Hazenootlikeur GIFFARD en Rum TROIS RIVIERES 50° 4 cl