Voor editie 2020 van Tournée Minérale, schudde Marlene de handen in elkaar met Frederic Geirnaert, jonge ambitieuze bartender bij Jigger’s. Hij creëerde drie heerlijke en vooral gemakkelijke mocktail-recepten op basis van Marlene om deze uitdaging net dat tikkeltje makkelijker te maken.
Delicious red rose:
Ingrediënten: 4 cl Marlene Red Delicious appelsap – • 6 druppels rozenwater – • 1 cl citroensap – • Top af met tonic
Bereiding: 1. Was je appels en snij ze in grove stukken – 2. Doe de appels in de juicer en verzamel het sap – 3. Knijp 1 partje citroen uit in het sap – 4. Pak een champagne coupe en smeer met honing een lijn op het glas en bestrooi met rozenblaadjes – 5. Doe je coupe vol met ijs – 6. Giet het appelsap, rozenwater en citroensap in het glas 7. Top af met tonic – 8. Garneer met enkele appelstaafjes
◆ MARLENE RED DELICIOUS ◆
Kies voor een Marlene Red Delicious appel voor zijn zoete smaak, lichte geur en heerlijke aroma’s.
Queen apple:
Ingrediënten: 3 cl Marlene Royal Gala apple pie siroop – • 0,5 cl Balsamico azijn – • 2 cl citroensap – • 3 cl water
Bereiding: 1. Giet alle ingrediënten in een shaker – 2. Vul de shaker volledig met ijs – 3. Shake er op los! – 4. Giet de inhoud van de shaker in een glas vol met ijs – 5. Garneer met een schijfje appel, partje citroen en eventueel steranijs
Apple pie siroop
Zet een pot op het vuur met een halve liter water en 2 Marlene Royal Gala appels. Zet daarna op een middelmatig vuur. Blend alles kort met de staafmixer en laat dan een kwartier op het vuur rusten. Voeg 2 kaneelstokken en 3 steranijsjes bij het warme mengsel. Voeg een halve kilo suiker toe en roer tot dit opgelost is. Als de siroop begint te pruttelen, laat je dit zachtjes koken voor 20 minuten. Daarna mag je alles zeven zodat je een mooie klare siroop hebt. Laat je siroop afkoelen voor je dit bottled.
◆ MARLENE ROYAL GALA ◆
Kies voor een Marlene Royal Gala appel voor zijn zeer zoete, aromatische smaak en frisse, sappige toets.
Fierce en Golden
Ingrediënten: • 6 cl Marlene Golden Delicious appelsap – • Aftoppen met gemberbier
Bereiding: 1. Was je appels en snij ze in stukken – 2. Doe de appels in de juicer en verzamel het sap – 3. Knijp 1 partje citroen uit in het sap – 4. Vul een longdrink met ijs 5. Giet de appelsap eerst en top af met gemberbier – 6. Garneer met mooie appelschijfjes
◆ MARLENE GOLDEN DELICIOUS ◆
Kies voor een Marlene Golden Delicious appel voor zijn lichte geur, sappig en fijn vlees, zoete smaak en subtiele aroma’s.
Wie is Frederic Geirnaert?
Een jong, gedreven en ambitieuze Gentenaar vond vier jaar geleden zijn passie voor cocktails. Na geproefd te hebben van het horeca-leven in de zaal, vond hij zijn weg naar de bar. Onder het motto ‘geloof in jezelf’ leerde hij zichzelf alles aan. In 2017 strandde hij nog in de top 10 van Best Belgian WORLD CLASS™ Bartender of the Year en momenteel proef je zijn kunsten bij Jigger’s, Gent. Daar bovenop bracht hij onlangs zijn eigen spirit, Fortunella, op de markt. Een bezige bij die vandaag met plezier even tijd vrij maakte om te experimenteren met Marlene appels.
Marlene is er in veel variëteiten en voor alle smaken: Royal Gala, Golden Delicious, Granny Smith, Red Delicious en Fuji. www.marlene.it