Twee iconen van Italiaanse topkwaliteit bundelen hun krachten onder het motto kwaliteit en smaak
Andrea Berton en illycaffè, de wereldleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit, kondigen de toevoeging aan van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok op de lijst van het illy Chef Ambassador project, het initiatief gewijd aan liefhebbers van koffie en lekker eten waarvoor Berton vanaf mei 2023 internationaal ambassadeur wordt.
Dankzij de uitvinding van de Personal Blender (de door illy gepatenteerde machine waarvan het prototype werd geïntroduceerd op het Koffiepaviljoen van de Expositie van Milaan in 2015) en de steun van de University of Coffee, zal Chef Berton de mogelijkheid hebben om de ingrediënten waaruit de illy blend bestaat – 9 van de beste single-origin Arabica variëteit – te combineren om zijn eigen persoonlijke brouwsel te creëren, een unieke blend die de illy waarden van duurzaamheid en de hoogste kwaliteit weerspiegelt
Elk van de sterrenchefs die bij het project betrokken zijn, zal zijn eigen koffie “op maat” maken. In opvolging van Niko Romito, Viki Geunes, Antonia Klugmann, Ciccio Sultano, Rupert Blease, Massimo Bottura en andere kopstukken uit de internationale gastronomie, zal Andrea Berton op zijn beurt deze ingrediënten in verschillende hoeveelheden en verhoudingen combineren, om zo tot een evenwicht te komen dat zijn eigen stijl en persoonlijke zintuiglijke, smaak- en aromavoorkeuren het best weerspiegelt.
Elke grote chef heeft een geweldig menu, maar dankzij illy hebben ze nu ook hun eigen op maat gemaakte koffie die het best past bij hun persoonlijke kookstijl: het eindproduct zal beschikbaar worden gesteld als een unieke ervaring ter afsluiting van het degustatiemenu voor de gasten van “Ristorante Berton”, in de futuristische wijk Porta Nuova Varesine in Milaan.
Een dubbele factor verbindt de keuken van Andrea Berton en illycaffè: hun regionale oorsprong enerzijds en hun zoektocht naar uitmuntendheid, te beginnen bij de ingrediënten, anderzijds. Deze waarden maken deel uit van het DNA van het koffiebedrijf uit Triëst, waarvan de missie om liefhebbers van het goede en het mooie te verblijden met de beste duurzame koffie die de natuur kan bieden, begint met een diepgaande kennis van en respect voor grondstoffen.
“We zijn verheugd om onze samenwerking met Andrea Berton aan te kondigen, een innovatieve chef die nieuwe perspectieven en intuïties naar voren heeft gebracht, en met wie we een constante zoektocht naar perfectie delen”, aldus Cristina Scocchia, CEO van illycaffè. ” Deze samenwerking komt voort uit onze gedeelde waarden van perfectie, die we onze klanten willen bieden, zowel wanneer ze genieten van een geweldige koffie als wanneer ze aan tafel zitten, voor een onberispelijke ervaring die streeft naar absolute kwaliteit”.
“Ik ben vereerd om deze belangrijke samenwerking aan te gaan met illycaffè” zegt Chef Andrea Berton “als een bedrijf dat een ambassadeur is van koffiekwaliteit in de wereld en met veel aandacht voor de duurzaamheid van de productieketen. Om me nog enthousiaster te maken is dan de mogelijkheid om mijn eigen koffiemelange samen te stellen die de smaken en aroma’s in lijn brengt met mijn idee van de keuken.”
Het illy Chef Ambassador project, gelanceerd in 2017, heeft onlangs een strategische hervorming ondergaan. Het heeft als doel verfijnde culinaire professionals te betrekken met wie illycaffè de waarden van duurzaamheid en uiterste kwaliteit deelt: duurzame chefs, bekroond met de Groene Ster door de Michelingids, en illy’s Masters of Excellence, de grote chefs met een Michelin-ster.