Maredsous distilleerderij

“HET GEHEIM VAN EEN ONGEREPTE NATUUR”

Biologische gedistilleerde dranken gemaakt aan de poort van de Belgische Ardennen en bekroond met vele medailles. De abdij van Maredsous ligt in het hart van de Molignée-vallei, aan de poort van de Belgische Ardennen. De royale en ongerepte natuur van deze vallei, rijk aan natuurlijke bronnen, maakt het een ideale plek voor de wilde flora en de meest delicate planten die nodig zijn om de gedistilleerde dranken van de distilleerderij van Maredsous te maken.

Maredsous Abbey wordt gemaakt door meer dan 10 geneeskrachtige planten te infuseren in een distillaat van gecertificeerde biologische granen. Een dubbel distillatieproces waarvan aan het einde alleen het hart van de toast wordt bewaard. Dit proces geeft de geestrijke dranken van Abbaye de Maredsous een zuivere concentratie van de aromatische rijkdom van de Belgische Ardennen, in 5 categorieën, elk met zijn eigen therapeutische eigenschappen.

Bekroonde expertise

In 2023 waren de WHISKY SINGLE MALT en GARDEN HONEY – MALT LIQUEUR van de Abdij van Maredsous de winnaars van verschillende wedstrijden IWSC Londen 2023, bronzen medaille voor de GARDEN HONEY. – Concours de Lyon 2023: zilveren medaille voor SINGLE MALT. – Concours de Francfort 2023: gouden medaille voor de GARDEN HONEY, gouden medaille voor de SINGLE MALT.

In totaal hebben de geesten van de Abdij van Maredsous 16 medailles verzameld, waaronder 9 “GOUDEN”: 2 “GOUDEN” & 1 “ZILVER” op het Internationaal Concours van Lyon (FR). – 4 “GOUD” & 1 “ZILVER” op de internationale wedstrijd in Frankfurt (DT). – 1 “GRAND GOUD” en 1 “GOUD” op het Concours Mondial de Bruxelles (BE). – 1 “GOUD” en 5 “BRONZE” op het Internationaal Concours IWSC in Londen (UK).

Liqueur de MALT GARDEN HONEY BIO

Biologische moutlikeur doordrenkt met honing en planten uit de tuin van de abdij, gedistilleerd uit gecertificeerde biologische mouten – 32% alc. vol.: honing, berk, moerasspirea, hazelnoot, papaver, paardenstaart, linde, heide, enz.

Smaaknotities : Rijping in eiken vaten gevolgd door een infusie van biologische honing en geneeskrachtige planten die zorgt voor een zachte bloemige en fruitige noot met een aangenaam kruidige afwerking.

GOUDEN medaille 2023 internationale wedstrijd Frankfurt. – Bronzen medaille 2023 London International Competition.

BIOLOGISCHE SINGLE MALT WHISKY

Premium biologische whisky gemaakt van een enkel distillaat van gecertificeerde biologische mout – 47% alc. vol.

Proefnotities: Gerijpt in Bourbon vaten en afgewerkt in witte wijn eiken vaten, heeft deze whisky een aangename houtachtige zachtheid en rondheid met een dominante hint van wijn en gras.

Gouden medaille op de 2023 Frankfurt International Wine Competition. – Zilveren medaille 2023 Lyon internationale competitie.

100% BIOLOGISCH BIO

De Distillerie de l’Abbaye de Maredsous gebruikt uitsluitend gecertificeerde biologische granen (inspectie en certificering BE-BIO-01). De biologische landbouw, die geen pesticiden, chemische meststoffen, bestraling of genetisch gemodificeerde granen gebruikt, respecteert het milieu en beschermt de bodem en het grondwater.