Château Tour des Termes, cru Saint-Estephe

verandert van eigenaar

 

Château Tour des Termes is overgenomen door de Ierse groene ondernemer Dr Eddie O’Connor*. Château Tour des Termes was 5 generaties lang eigendom van de grote familie Anney en het is een eer om het kwaliteitswerk voort te zetten dat de wijngaard op zo’n hoog niveau heeft gebracht.

Julien Brustis is benoemd tot Algemeen Directeur. Julien heeft zijn nieuwe functie opgenomen en zal met Christophe Anney samenwerken aan een soepele overgang. In een reactie op de overeenkomst zei Eddie O’Connor: “Ik heb altijd al een wijngaard willen bezitten in Bordeaux, het grootste wijnproducerende gebied ter wereld. Voortbouwend op wat Christophe en zijn voorouders hebben bereikt, zijn we van plan om een duurzame wijngaard te creëren die zo goed mogelijk omgaat met de opwarming van de aarde”.

Dr Eddie O’Connor, is duurzaam ontwikkelaar van offshore wind in de Ierse Zee en de Noordzee sinds 2003 en Onshore wind in Ierland, UK, VS en Chili sinds 1992. Hij heeft zijn carrière gewijd aan het koolstofvrij maken van de energievoorziening met behulp van het Supergrid.

Julien Brustis, ingénieur agronome et œnologue natif du Bordelais heeft eerder de leiding gehad over Domaine La Bouche du Roi & La Winerie in Parijs. Christophe Anney beheert al meer dan 30 jaar Château Tour des Termes, al 5 generaties lang een familiebezit.