Snel gemaakt, altijd gesmaakt en 100% Belgisch
Of je nu geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken, nood hebt aan iets gezonds op je bord of jezelf wil trakteren op iets extra lekkers; met Davai zit je áltijd goed. De deeghapjes boordevol groenten zijn klaar in een handomdraai en zijn een unieke toevoeging aan je salades, wokbereidingen of apéroplank.
Hoe het begon…
De eerste Davai Dumplings werden gemaakt in de keuken van toenmalige Gentse studenten Maybritt Devriese en Ruslan Podgaetskiy. Hun doel? Producten maken die fun, makkelijk en vooral lékker zijn. Al snel werd duidelijk dat ze de focus wilden leggen op plantaardig eten, omdat ze het als jonge ondernemers belangrijk vinden om duurzaamheid na te streven. “Gezond? Zeker! Maar het moet vooral lekker zijn” – Ruslan & Maybritt (oprichters Davai)
Na het afstuderen en het veelvuldig testen van ontelbare dumpling-smaken hadden ze hun assortiment vastgelegd. Daarmee haalden ze hun eerste retailer – Colruyt – binnen en gingen ze met een hele groep jobstudenten aan de slag om de eerste bestellingen dumplings handmatig rond te krijgen. No time to waste, let’s go!
Davai betekent dan ook zoveel als ‘Let’s go’ of ‘Geef’ in het Russisch – een knipoog naar de roots van Ruslan en de Russische dumpling variant Pelmeni.
Wat is een Davai Dumpling?
- Een bite-size deeghapje dat veelzijdig ingezet kan worden: van apéro tot maaltijd – • 100% plantaardig, en dus goed voor jou én het klimaat – • ready to (h)eat: enkel opwarmen in de pan, oven of friteuse – • Rijkelijk gevuld met groenten – • Beschikbaar in twee smaakversies: Sweet Tomato Chili & Creamy Cauliflower
“Dumpling” is een koepelterm voor alle gevulde deeghapjes. Een ravioli is dus een dumpling! Een gyoza? Yes, ook een dumpling. Een worstenbroodje? Strikvraag, maar ja! Technisch gezien dus óók een dumpling. Maar dumplings zoals die van Davai vind je nergens, het is een uniek recept samengesteld uit inspiratie van de traditionele Oost-Europese pelmeni. Oprichters Ruslan en Maybritt maakten een eigentijdse fusion op basis van groenten en inspiratie uit andere culturen, zoals de Aziatische en Italiaanse.
Altijd smaakvol
De dumplings van Davai zijn beschikbaar in twee vingerlikkend lekkere smaken.
Sweet Tomato Chili : Davai Sweet Tomato Chili – 12 stuks – € 3,99
Een licht pikante dumpling met een vulling van 70% groenten! Een smaakbommetje bomvol bonen, paprika en tomaat. Perfect als borrelhapje, gebakken in de pan, met je favoriete dipsaus.
Creamy Cauliflower : Davai Creamy Cauliflower – 12 stuks – € 3,99
Een lekker romige bloemkool dumpling, gevuld met 73% echte groenten! Perfect als verrijking voor je favoriete gerecht. Het lekkerst gebakken in de pan.
Praktisch : Davai vind je in de diepvriesafdeling van Colruyt, Okay, Bio-planet en lokale verkooppunten zoals OHNE. Liever de deur niet uit? Bestel dan ook via Crisp of Collect&Go.
Vegan eten of ‘nep’-producten?
Het doel van Davai is niet om vleesproducten te imiteren onder de noemer van vleesvervangers, wel om groenten op de best mogelijke manier toe te passen in een vegan product waarbij smaken en voedzame ingrediënten centraal staan. Davai levert het bewijs dat je met groenten oneindig verrassende combinaties kan maken die helemaal niet saai hoeven te zijn.
Dumplings zijn niet alleen de perfecte manier om vegan-producten meer in je leven te integreren, maar tonen vooral ook dat duurzaam eten fun en verrassend kan zijn.
Transparante ingrediëntenlijst
Weet wat je eet. Plantaardig eten is jammer genoeg niet altijd minder bewerkt of gezonder. Davai toont dat het anders kan, want een ingrediëntenlijst is te vaak een opsomming van aroma’s en toevoegingen, en dat in de kleinst mogelijke lettertjes. Davai streeft ernaar zo transparant mogelijk te zijn over de ingrediënten, en de receptuur continu te verbeteren. Op die manier willen ze hun klanten een zo puur mogelijk product aanbieden.