Roseri

CàMaiol – Roseri

 

Valtènesi Riviera del Garda Classico D.O.C. Chiaretto

De naam Roseri is afgeleid van de delicate geur, die doet denken aan een rozenknop. Deze rosé blend wordt verkregen door de vinificatie van de typische rode variëteiten van de westelijke oever van het Gardameer: Groppello, Marzemino, Barbera, Sangiovese en Rebo. Na een lage temperatuur gecontroleerde maceratie in de lente, verkrijgen we een eerste persing vol elegantie en frisheid, gevolgd door een lage temperatuur gisting in roestvrij staal en rijping op de fijne droesem. De structuur geeft deze Chiaretto een langer rijpingspotentieel met behoud van zijn frisheid en levendige aroma’s.

Proefnotities

Assemblage van Groppello, Marzemino, Barbera, Sangiovese en Rebo. In het glas een lichtroze kleur met delicate koperen reflecties. In de neus een overvloed van mooi expressieve aroma’s die doen denken aan rozenknoppen, perzikbloesem, rode bessen, granaatappels, kruidenmuskus en citrusvruchten.

In de mond elegant, mondvullend met een fris accent; witte perziken, wilde aardbeien en salietonen.

Deze rosé, alcohol 12,5%, wordt bij voorkeur geserveerd tussen 8 – 10° C. Ideaal bij gerechten met roze ingrediënten (zoals zalm, kreeft, garnalen en octopus, of groenten zoals rode biet of radicchio). Perfect bij pizza of de klassieke pasta met tomatensaus