De Cépages-wijnen van Cellier de Princes krijgen een facelift

Cellier des Princes, het enige coöperatieve wijnhuis in Châteauneuf-du-Pape, heeft zijn assortiment vernieuwd met een nieuwe identiteit voor de Cépages-wijnen van het hoofdmerk en -assortiment van Cellier des Princes, met drie rode wijnen en een witte in een moderne stijl.

6 jaar geleden segmenteerde Cellier des Princes zijn aanbod met 4 gedifferentieerde assortimenten:

het Cellier des Princes-assortiment, het hoofdassortiment: Cellier des Princes belichaamt de expertise en het uitmuntendheidsniveau van het wijnhuis en bestaat uit ronde, evenwichtige en elegante wijnen, bestemd voor supermarkten en grote importeurs.

het Signature-assortiment: gebaseerd op uitmuntendheid en prestige. Expertise van topklasse, bestemd voor de TRAD-sector en wijnhandelaren.

het assortiment Art & Tendance: traditie opnieuw uitvinden met een vleugje moderniteit en creativiteit om jongere klanten aan te trekken.

het assortiment Domaines: een herinnering aan de status van Cellier des Princes als producent, waarbij de wijnbouwers van de kelder en hun terroirs worden benadrukt.

Het nieuwe imago moet verfrissend zijn, met respect voor het legendarische etiket van het wijnhuis, dat de symbolische elementen van een etiket met twee dozen en het vaandel van Cellier des Princes behoudt ten gunste van een verpakking die dynamischer en eigentijdser is. Het Cellier des Princes-assortiment wordt gepromoot via de schilderijententoonstellingen (4 tentoonstellingen per jaar gedurende meer dan 10 jaar) in de degustatiekelder.

Een verjonging voor dit moderne en prestigieuze gamma tegen een betaalbare prijs die u hopelijk zal overtuigen. Met het oog op duurzame ontwikkeling zijn de wijnjaren Merlot en Syrah nu gecertificeerd op niveau 3 voor het wijnjaar 2022. Om deze overgang aan te moedigen, steunt Cellier des Princes de wijnboeren door de kosten van het HVE-certificeringsproces te dekken en hun vergoeding te verhogen.

Druivenrassen: AOC VAUCLUSE EN MEDITERRANE

GRENACHE – AOC Vaucluse

Oorspronkelijk terroir: Kiezelhoudende klei.

Druivensoort: 100% Grenache.

Vinificatie: Ontstelen, 8 tot 10 dagen onderdompelen met overpompen. Vergistingstemperatuur 26 tot 28°C. 6 maanden in betonnen vaten.

Proefnotities: Deze wijn heeft een heldere, briljantrode kleur met frambozenaccenten. In de neus rood fruit (framboos en aardbei) en kruiden. Soepel in de mond, met een zuivere aanzet en hints van rode bessen.

Heerlijk bij : Drink nu of bewaar 2 tot 3 jaar. Serveer op 14°-16°C. Lekker bij: Kan jong gedronken worden bij gegrild vlees, geroosterd vlees en lichte kazen.

MERLOT – IGP Vaucluse

Terroir: Kiezelhoudende klei in de Châteauneuf du Pape streek.

Druivensoort: 100% Merlot.

Vinificatie: Ontstelen, 8 tot 10 dagen onderdompelen met overpompen. Vergistingstemperatuur 26 tot 28°C. 6 maanden in vaten.

Proefnotities: Deze wijn heeft een dieppaarse kleur met violette tinten en een zeer expressieve, complexe neus van bramen en hints van kreupelhout. In de mond is hij soepel, met aroma’s van rood fruit en een kruidige afdronk.

Heerlijk bij : Drink nu, maar bewaar 2-3 jaar. Serveer op 14°-16°C. Serveer met gegrild of geroosterd vlees en kazen.

SYRAH – IGP Vaucluse

Oorsprongsgebied: Kiezelhoudende klei op terroirs rond Châteauneuf du Pape.

Druivensoort: 100% Syrah.

Vinificatie: Ontstelen, 15 dagen onderdompelen met overpompen. Vergistingstemperatuur 26 tot 28°C. 6 maanden in vaten.

Smaaknotities: Deze sterk gekleurde wijn met zijn intens rode kleur en violette accenten heeft de typische kenmerken en aroma’s van zijn druivensoort: zwarte bes, peper en zoethout. De smaak is soepel en fruitig.

Heerlijk met : Drink nu, maar bewaar 4-5 jaar. Serveer op 14°-16°C.. Serveer met lamskoteletjes, geroosterd vlees en kazen.

CHARDONNAY VIOGNIER – IGP Méditerranée

Terroir: Kiezelhoudende klei in het gebied rond Châteauneuf du Pape.

Druivenrassen: Chardonnay 50%, Viognier 50%.

Vinificatie: Ontstelen, persen. Fermentatie bij een lage temperatuur van 12 tot 14°C. Geen malolactische gisting om maximale frisheid te behouden en de zuurgraad te controleren. 2 maanden in roestvrijstalen vaten met botteling aan het eind van de winter om alle aromatische frisheid te behouden.

Smaaknotities : Deze witte wijn heeft een aantrekkelijke lichtgele kleur met parelachtige accenten. Hij is gemaakt van twee zeer aromatische druivensoorten, Chardonnay en Viognier. Door de vinificatie op lage temperatuur komen de rijke aroma’s van de wijn goed tot hun recht. Een brede waaier aan bloemige geuren, maar ook fruitige toetsen van rijpe perziken en abrikozen. Fris en rijk in de mond.

Lekker met : Nu drinken en 1 tot 2 jaar bewaren. Serveren op 10°-12°C. Deze wijn moet gekoeld gedronken worden, alleen als aperitief of bij originele schaaldiergerechten, vis of verschillende voorgerechten.