Bombay BBD by Mission Massala Enterprose

GAULT & MILLAU AWARD: H!P BRUSSEL

BOMBAY BBQ is amper een half jaar open, en wint meteen een Gault & Millau award: de H!P award voor Brussel. 2023 is een opmerkelijk jaar voor Mission Masala: Bombay BBQ opende de deuren en werd meteen een groot succes, Pavan Bajwa maakte haar schermdebuut met Masterchef, en deze week vielen Pavan en Tim in de Gault & Millau prijzen.

Na een Antwerpse en Gentse vestiging onder naam van ‘Mission Masala’, openden eigenaars Pavan en Tim dit keer een heuse flagship in Brussel, met de naam BOMBAY BBQ – by Mission Masala Enterprises. Het nieuwe pareltje opende in mei aan Flagey en biedt ook delivery en takeaway aan.

Bombay BBQ: barbecue en street grill

Brusselaars kunnen nu mee genieten van de kleurrijke Indische keuken met urban coolness waarvoor Mission Masala zo bekend is. Dit is het derde restaurant dat Tim en Pavan openen.  Met het kersverse BOMBAY BBQ wordt het heerlijk tafelen in een aangepast concept dat voor Brussel nog meer op Indische barbecue en street grill zal inzetten. Bombay BBQ is ook hun grootste restaurant, met maar liefst 99 zitplaatsen en een terras.

Van restaurant tot dark kitchen in Antwerpen en Gent

Mission Masala Antwerpen en Gent werden eerder al gedoopt tot het walhalla voor Indian soulfood. In 2018 openden Tim en Pavan hun eerste restaurant in Antwerpen en na groot succes volgde in 2020 een tweede restaurant in Gent. Tijdens de lockdown begonnen beide restaurants met takeaway, én schakelde Mission Masala zelfs om naar een ghost kitchen concept in Antwerpen: Curry Club.

Door de introductie van een tijdelijke ghost kitchen in Brussel én een eenmalige takeaway collab met Old Boy konden Brusselaars al eens een eerste keer kennismaken met Mission Masala. Onze hoofdstad mag zich verwachten aan een nieuw pareltje van Mission Masala waar foodies de sfeer van India kunnen opsnuiven, aan Flagey.

Mumbai in Brussel

Het nieuwste restaurant brengt de sfeer van de eetkraampjes op de befaamde Mohammed Ali Road in Mumbai de stad in. Levendige kleuren, streetstyle decor, heerlijke cocktails en een urban Indisch menu. BOMBAY BBQ brengt een iets ander concept dan de Antwerpse en Gentse restaurants, met een focus op vlammende barbecue en Indische street grill. Gasten wanen zich in tropische food destinations, maar dan in hartje Brussel. Op het ruime gelijkvloers geniet je van een rustige sfeer, op het eerste verdiep waan je je in een drukke Indische straat.

NIEUW: het nieuwe restaurant biedt ook meteen delivery en takeaway aan en voorziet daarvoor zelfs een aparte delivery/takeaway keuken in het restaurant, met aparte ingang. Op die manier kunnen zowel dine-in gasten als thuis-eters even snel en apart bediend worden.  Wie eens ‘not your usual indian’-smaken wil binnen halen, kan de gerechten ook vanaf de zomer bestellen via Uber Eats. Win-win voor de Brusselse Mission Masala fans.

BOMBAY BBQ – Elsense steenweg 280, 1050 Elsene – Openingsuren: woensdag tot zondag, 18u-23u – www.missionmasala.be

Indian lovestory

Het verhaal van Pavan en Tim, en dus ook van Mission Masala, begon bijna 18 jaar geleden, toen de twee elkaar leerden kennen op Laundry Day. De vonk sloeg over, en ze trouwden 9 jaar geleden volledig volgens de Sikh traditie.

Dat de twee mekaar vonden, mag dan wel toeval geweest zijn, een match made in heaven was het zeker. Pavan werd geboren in Londen, waar ze opgroeide met haar Noord-Indische ouders. Van kleins af aan stond ze naast haar moeder in de keuken. Ze gaf er haar ogen de kost en al snel leerde ze de geheimen van de Indische keuken kennen. 18 jaar geleden kwam ze naar België, waar ze Tim leerde kennen. Tim stond mee aan de wieg van de Barrio Cantina foodtruckfestivals, is al 20 jaar dj als Timaxx en Turntable Dubbers en heeft een grondige verslaving aan spicy food.

Mission Masala veroverde in het verleden al de harten van foodies. Ze maakten eerst furore met hun foodtrucks, Mission Masala en Bombay BBQ, op verschillende festivals zoals Pukkelpop, Couleur Café, Paradise City, en Best Kept Secret. In 2018 waagden Tim en Pavan de stap naar een vaste stek in Antwerpen, én na een succesvol eerste restaurant openden ze een nieuwe Mission Masala in Gent.