Brasserie Silo’s stevent af op 10-jatig jubileum – Boortmeerbeek

In het najaar van 2014 opende brasserie Silo’s in Boortmeerbeek de deuren. Met deze nieuwe uitdaging wou Danny Vanderschueren, tot kort voordien uitbater van het sterrenrestaurant Folliez in Mechelen, de lokale en verfijnde gastronomie voor iedereen toegankelijk maken. Een initiatief dat samen met Danny De Landtsheer, een gekende traiteur werd opgezet.

Het vernieuwende brasserieconcept vond een onderkomen in een oude mouterij. Deze mouterij werd omgevormd tot het bedrijvencentrum De Malt aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek, de brasserij kreeg een locatie op de benedenverdieping van het complex.  Het gebouw werd na Wereld Oorlog II opgericht met de middelen die destijds werden aangereikt via het Marschallplan dat de economie nieuw leven moest inblazen.

Silo’s is een totaalconcept waar de eerlijke basiskeuken op een eigentijdse manier in ere wordt hersteld en een perfecte symbiose vormt met een uniek kader en een rijke geschiedenis. In Silo’s blijven de ervaringen niet beperkt tot bord en glas. Welkom op een kruispunt van nieuwe smaaksensaties, zintuigelijke prikkelingen en ontdekkingen waar nieuwe werelden voor u opengaan. Zo wordt elk bezoek aan Silo’s een ontmoeting die nog lang blijft nazinderen.

Dat het opzet om van Silo’s een zaak te maken die haar gelijke in de regio niet kent is meer dan geslaagd en werd vrij kort na de opening door GaultMillau uitgeroepen, tot de beste brasserie van België met verwijzing naar de fijnzinnige gerechten die er worden geserveerd.

Ondertussen hebben de Danny’s het project uit handen gegeven, de opvolging werd gevonden in het eigen team. Het beheer en uitbouw van Silo’s is momenteel in handen van chef Dieter Heurinck, sommelier Dimitri Cuydens en gastheer Dries van Dijck. Zij willen dit totaalconcept met eerlijke basiskeuken op een eigentijdse manier verder uitbouwen en de perfecte symbiose tussen het unieke kader en de rijke geschiedenis nog meer glans geven.

Het 10-jarig bestaan van deze horecazaak krijgt in het najaar alvast een passend culinair festival. Het exacte menu en precieze data van de festiviteiten willen ze vooralsnog niet prijsgeven. Vast staat evenwel dat fijnproevers er zullen kunnen genieten van een succulente kaart met delicate en subtiele smaaktoetsen…

 

Silo’s- Leuvensesteenweg 350 – 3190 Boortmeerbeek – www.silos.be