La Dolce Vita

Een smakelijke avond met Gin Mare, op en langs de Maas-Riviera.

De Maas? Die leidt rechtstreeks naar de Middellandse Zee. De Maas? Die stroomt door Namen. Namen? Een verrassende, gastronomisch stad. Kortom: een perfecte uitvalsbasis voor een Gin Mare – Med Transfer.

Op 30 september stroomt Gin Mare door de aderen van Namen en ademt ze voor een avond de exclusieve sfeer van de Côte d’Azur uit. Gin Mare, de eerste gin uit het Middellandse Zeegebied, nodigt je uit om te genieten van deze unieke zuiderse cultuur en  gastronomie.

Gin Mare heeft sinds zijn oprichting in 2017 de ambitie heeft om de essentie van de Middellandse Zee vast te leggen in een fles. De zuiderse ingrediënten zoals Arbequina-olijven, basilicum, rozemarijn en tijm, wat de gin een uniek smaakprofiel geeft, lenen zich bovendien perfect voor gin-foodpairings.

Deze mediterrane gin heeft veel in zijn mars en beperkt zich niet tot de aperitief, maar heeft eerder de ambitie om een verrassende pairing te bieden bij een volledig menu. Deze verleidelijke Iberische drank is namelijk niet zomaar een alcohol, het is een concentraat van smaken die perfect samengaan met een breed scala aan ingrediënten die refereren naar de zomer.

Het doel van deze exclusieve avond? Een zintuiglijke cruise met gin-food pairing én de ontdekking van de stad en haar culinaire parels. Gidsen van dienst zijn Charlie en Valentin, het dynamische duo achter de Naamse places to be Botanical en Liquorette by Alfonse. De avond start bij Botanical. Het menu wordt verzorgd door de chef van Liquorette. Een smaakexplosie gegarandeerd.

Eerste stop: Botanical by Alfonse. Keuze uit twee zonnige creaties waaronder Fig Capri Dream of Frozen Mare Tine, vergezeld van tapas die het aromatische boeket van Gin Mare in de schijnwerpers zetten.

De eetlust is aangewakkerd, de cruise tussen Samber en Maas gaat van start. De genodigden worden ondergedompeld in de wondere wereld en mogelijkheden van Gin Mare: een pairing met mediterrane kazen van La Fruitière, cocktails by Alfonse en een drijvende tuin van kruiden als final touch. De avond vloeit verder bij Pépite met een gastronomisch menu gecreëerd door de sterrenchef Joseph Cassart, alles begeleid door Gin Mare.

Wild Capri : En terwijl we wachten om samen te proosten, is hier alvast een heerlijk voorproefje bereid door Valentin van Botanical by Alfonse.

Op 30 september is La dolce volta dichterbij dan ooit tevoren (tenzij je aan de Middellandse Zee bent). Kom je mee aan boord? Plaatsen zijn beperkt.

Te koop in de grootdistributie in België voor de aanbevolen consumentenprijs van 45€ door Grit From The House of Jet.

Gin Mare is de allereerste mediterrane gin, opgericht in 2017. Gin Mare wil de mediterrane levensstijl distilleren in een fles en maakt hiervoor gebruik van een unieke mix van botanicals die essentieel zijn voor de mediterrane gastronomie, waaronder Arbequina-olijven, basilicum, rozemarijn en tijm.

De distilleerderij bevindt zich op ongeveer 50 kilometer van Barcelona, in een voormalig vissersdorp. De op maat gemaakte alambiek, waarin Gin Mare voor het eerst werd gecreëerd, is gehuisvest in een 18e-eeuwse kapel en staat trots bij de ingang van de distilleerderij om bezoekers te verwelkomen. De gin wordt gemaakt op basis van premium gerst en elke botanical wordt afzonderlijk gedistilleerd. Vervolgens worden de ingrediënten gecombineerd in de kenmerkende blend van het merk waardoor elke botanical ten volle tot uiting komt in het eindproduct. Voor meer informatie over Gin Mare en zijn unieke mix van mediterrane botanicals, ga naar ginmare.com Gin Mare is een merk van Brown-Forman.

Illustraties a bown