Ron Matusalem

Geboren in Cuba, geproduceerd in de Dominicaanse Republiek en wereldwijd gedronken. De premium rum wordt gemaakt met de geheime formule die al meer dan 150 jaar binnen de familie wordt bewaard. Dit zorgt voor een zorgvuldige rijping en geduldige rijping in vaten die nodig zijn om de zachtste rum van de hoogste kwaliteit te leveren waarvan een gehemelte kan genieten.

Om de 150ste verjaardag van zijn bestaan te vieren en de introductie van de Sublime Limited edition in België in het daglicht te stellen, organiseerde Ron Metusalem, een unieke pairing. Een gewaagde gok die de veelzijdigheid en uitzonderlijke kwaliteiten van de Ron Matusalem moest aantonen. De keuze viel immers op de keuken van chef Nathan Urbanowiez, restaurant Sanzaru, die een moderne gastronomie combineert geïnspireerd door Japan en Zuid-Amerika met overduidelijke Nikkei inspiratie. We kregen een uitzonderlijk gastronomisch festival voorgeschoteld boordevol smaaktoetsen en subtiele dromerige hints, waarbij de Ron Matusalem zich opwierp als een perfecte compagnon.

De collectie Ron Matusalem bestaat uit:

Ron Matusalem Gran Reserva 15 : De rum waarmee het allemaal begon.

Gran Reserva 15 is de belichaming van de droom van de oprichters: het creëren van een rum met een smaak die zo goed was dat het de trends omzeilde. Het heeft hun verwachtingen waargemaakt – gedurende de 150 jaar van Matusalem. Gran Reserva 15 bleef onze vlaggenschip-rum, de originele, de iconische. Een erfenis die van generatie op generatie werd doorgegeven.

Ron Matusalem wordt nog steeds geproduceerd met de rijpingstechniek Solera, die oorspronkelijk werd gebruikt bij het maken van Sherrywijnen en Brandy. Door de keuze van de beste houtsoorten en mengsels op meesterlijke wijze uit te voeren, heeft dit proces perfectie gebracht in de exclusieve Matusalem rum tot op de dag van vandaag. Gran Reserva 15 werd geboren in Cuba, waar het een icoon werd van de Cubaanse Gouden Eeuw. En als je een glas inschenkt, word je meegevoerd naar een tijd van levendigheid, vreugde en cultuur. Vanaf de eerste slok worden je zintuigen getrakteerd op een boeket van smaken.

Kleur: Mahonie kleur met amber en gouden tinten. Aroma: Intense kruiden zoals vanille en kruidnagel met tonen van karamel, honing en geroosterd hout. Palet: Intens en aanhoudend, licht kruidig met hints van hout, koffie en karamel.

Matusalem Gran Reserva 15 is wereldwijd favoriet vanwege zijn veelzijdigheid. Het kan puur worden gedronken, in combinaties en in klassieke of kenmerkende cocktails.

Ron Matusalem Gran Reserva 23 – Een smaak voor de ware kenner

Matusalem Gran Reserva 23 is de ultra-premium rum – een extra gerijpte elegante vloeistof voor de verfijnde smaakpapillen. Hij is rijk en zacht, met een uitbarsting van kruiden voor een memorabele afdronk. Matusalem Gran Reserva 23 brengt een onderscheidende mix van smaken samen, gemaakt met een selectie van de beste reserves van gerijpte rum. Met behulp van het Solera systeem combineren we gerijpte sterke dranken in eikenhouten vaten om een rum te creëren die onmiskenbaar superieur is in kwaliteit, smaak en zachtheid.

Vandaag de dag wordt onze rum geproduceerd in de Dominicaanse Republiek met dezelfde geheime formule die in 1872 door mijn familie werd gecreëerd. Matusalem wordt echt beschouwd als een van de beste rums ter wereld.” Claudio Álvarez III, vierde generatie van de familie die Ron Matusalem heeft opgericht.

Matusalem Gran Reserva 23, een smaak voor de echte kenner. De blend van Gran Reserva 23 is verantwoordelijk voor de complexe smaken die je bij elke slok zult vinden. Tijdens het rijpingsproces hebben de smaken de kans gehad om te groeien  en te rijpen, waardoor een smaakprofiel is ontstaan dat geliefd is bij rumkenners over de hele wereld.

Aroma : Complex maar verfijnd en zeer elegant, met een sterke afdronk van karamel, geroosterde eik, koffie en banaan. Kleur : Diep mahonie met amber en ahorn honing tonen. Smaak: Heerlijke zachtheid, goed in balans met sporen van honing, vanille en melasse met een kruidige en langdurige afdronk.

Zodra het aroma je aantrekt, word je getrakteerd op een rum met een uitzonderlijke zachtheid en karakter. Deze ultra-premium rum kan het best puur, met ijs en in cocktails worden gedronken. Het levert een zintuiglijke ervaring ontworpen voor de meest veeleisende rum liefhebbers.

Ron Matusalem Sublime Limited Edition, zijn naam waardig.

Ron Matusalem werd 150 jaar geleden geboren. Als eerbetoon aan deze onuitwisbare reis presenteert Ron Matusalem Sublime Limited Edition, een prachtige en onherhaalbare rum gemaakt om goede smaak te vieren. De familie Álvarez heeft zorgvuldig hun oudste vaten geselecteerd in een iconische rumblend. Elke fles is exclusief met de hand gemaakt en genummerd door Vista Alegre, eeuwenoude ambachtslieden. Er zijn slechts 450 eenheden in de wereld. Gepresenteerd met een Certificaat van Echtheid.

Ron Metusalem viert zijn 150e verjaardag met deze onherhaalbare rum ondertekend door Claudio Álvarez III en Claudio Álvarez IV ; vierde en vijfde generatie van Ron Matusalem oprichtende familie.

Deze exclusieve sipping rum is een blend van twee bijzondere vloeistoffen. De eerste werd gerijpt voor bijna twintig jaar in een Solera-systeem met behulp van ex-bourbon Amerikaans eiken vat. De tweede werd tien jaar gerijpt in een enkel vat met ex-sherry eiken vaten uit Jerez, Spanje. Sublime Limited Edition is een van de meest dankbare expressies van ons erfgoed; een unieke blend die de geschiedenis van de familie Álvarez vertegenwoordigt.

Sublime Limited Edition herinnert aan de gouden eeuw van Santiago de Cuba. Als een parfum geïmpregneerd in ons geheugen. De geur van de oude vaten die doordringt in de onvergetelijke verhalen die al meer dan 150 jaar worden verteld door een grootvader aan zijn kleinzoon en door een moeder aan haar zoon.

Sublime heeft een ongelooflijk boeket aan noten. Als je jezelf een glas schenkt uit de karaf, zul je een aroma opmerken dat rijk is aan eikenhout, vanille, zwarte bessen, gedroogd fruit, cacao en tabak. Het is onvergetelijk en prachtig in balans met kruiden van hout, gedroogd fruit en zwarte bes.

Kleur : Amberkleurig, mahonie licht. Aroma : Eikenhout, zoete gedroogde vruchten, vanille, zwarte bes, hints van tabak en cacao. Smaak : Medium zacht en rijk. Het roept eikenhout, karamel en rode bessen op, en een hint van cacao. Finish: Lange afdronk,  eindigend met gerookt eikenhout, zoete gedroogde vruchten, een vleugje cacao en hints van tabak.

Ron Matusalem Insolito – De smaak van innovatie

De donkere rijkdom van rum en de delicate charme van rosé lijken misschien geen natuurlijke combinatie, maar één slokje Insolito brengt je op andere gedachten. De naam betekent “ongewoon” en Insolito is ongewoon op de best mogelijke manier.

Deze rum is geïnspireerd op rosés uit de Provence. Alle expertise van onze Master Blender, Cynthia Vargas, kwam samen in één enkele creatie: een batch gelimiteerde flessen van onze allerbeste oude rum, eerst gefilterd met koolzuur en daarna nog eens drie jaar gerijpt in een Solera van ex-tempranillo wijnvaten. Tot slot wordt het gemengd met een kern van onze iconische Matusalem Gran Reserva 15 om deze unieke roestige rosé rum te creëren.

Ron Matusalem heeft vaten altijd beschouwd als uiterst belangrijk bij het rijpen. Elk van deze vaten zorgt voor een indrukwekkende diepte en body. Insolito neemt je mee op een adembenemende zintuiglijke reis. Nog voor je de eerste slok neemt, adem je de zoete en zachte smaaktonen in: Aroma : Tonen van vanille, hout en delicaat fruit. Kleur : Provençaals roze met gouden en zilveren tinten. Smaak : vanille, boter, bessen en zoethout.

Een boterige afdronk met hints van geroosterd brood en bessen in harmonie met de resten van wijntannines. Insolito is een prachtige twist op onze klassieke rums. Als je een rumkenner bent, zul je deze ongewone maar verfijnde melange zeker waarderen. En als je nieuw bent in de wereld van rum, zul je merken dat Insolito je aantrekt.

Ron Matusalem Solera 7 Heritage gerevitaliseerd.

Solera 7 staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en traditionele Cubaanse stijl en rum erfgoed. Een gouden rum met uitzonderlijke zachtheid en een uitgesproken eindnoot van karamel, vanille en citrusvruchten. Pioniers in het Solera Aging systeem om zachtere rum met meer smaak te creëren. Elegantie, traditie en Cubaanse geest gecombineerd voor een uitstekende kwaliteit premium rum. Uitzonderlijk veelzijdig waardoor het ideaal is voor cocktails en combinaties.

Ron Matusalem Añejo – Uitzonderlijk veelzijdig.

Matusalem Añejo is een gouden mix van rijke oude rum, jeugdig en met veel persoonlijkheid. Añejo staat bekend om zijn vanille, karamel, honing en houttonen.  Pioniers in het Solera Aging systeem om zachtere rum met meer smaak te creëren.  Een goudkleurige rum die de Cubaanse stijl en erfenis perfect weergeeft. Heerlijke verfijnde rum met veel karakter die perfect is om te mixen. Uitzonderlijk veelzijdig waardoor het ideaal is voor cocktails en combinaties.