Heropening restaurant Le Corbier – Brussel

Een verhaal dat zich steeds opnieuw uitvindt

Le Corbier is een mysterieuze en magische plek, gelegen op een steenworp afstand van de Zavel. Dit iconische restaurant, dat talloze beroemdheden die Brussel bezochten heeft mogen verwelkomen, is nu in handen van het jonge ondernemerskoppel Arnaud le Grelle en Delphine Roberti de Winghe. Al sinds hun eerste ontmoeting met deze bijzondere locatie werden zij op slag verliefd op de unieke sfeer. Ze hebben met succes de geest en het karakter van het restaurant weten te behouden. Terwijl de historische bakstenen, oude balken en de open haard nog steeds de ruimte sieren, brengt een grote lichtkoepel een nieuwe energie in het 130 m² grote interieur. De gevel, nu uitgevoerd in een opvallend jadegroen, zorgt ervoor dat Le Corbier niet onopgemerkt blijft.

Arnaud en Delphine haalden er hun vriend Gerald Watelet bij om het interieur voor zijn rekening te nemen. Hij vertaalde zijn visie naar een prachtige paradox : het verleden behouden, terwijl alles vernieuwd wordt. Ver verwijderd van de grillen van de mode, maakt Gerald Watelet van dit restaurant  een comfortabele, gezellige en  elegante plek. “Elke kleur, elk materiaal, elk servies, van de verlichting tot aan de menukaart en de gevel… alles is zorgvuldig gekozen om een authentieke levensstijl te weerspiegelen.” Fluweel bekleedt de banken, reliëfbehang siert de muren, het tapijt dempt het geluid, terwijl wit damasten tafellinnen, zilverwerk en gegraveerde glazen discreet luxe uitstralen. Voor de liefhebbers roept de rokerskamer herinneringen op aan de geheime speakeasy’s van weleer.

Kortom, Le Corbier is een unieke, epicuristische plek die alle zintuigen prikkelt en een nieuw hoofdstuk toevoegt aan het verhaal van deze iconische locatie. Een bezoek aan Le Corbier zal zonder twijfel een onvergetelijke herinnering achterlaten. De drie hoofdrolspelers Arnaud, Delphine en Gerald zal men er regelmatig in de zaal tegen het lijf te lopen.

Open vanaf woensdag 18 september – geopend ’s avonds van woensdag tot zaterdag vanaf 19.00 uur, mogelijkheid te bestellen tot middernacht. Ook open voor lunch op zondagmiddag.

Le Corbier – Miniemenstraat 61 – 1000 Brussel – tel 02 705 59 95 – www.lecorbier.be

Illustratie Luc Viatour & rvh