The Macallen: in harmonie met cultuur en natuur

The Macallan introduceert vierde Harmony Collection in samenwerking met Cirque du Soleil. The Macallan, wereldwijd bekend om zijn Single Malt Scotch Whisky, heeft zijn nieuwste whisky in de Harmony Collection gelanceerd in een unieke samenwerking met Cirque du Soleil. Ter ere van het 200-jarig jubileum introduceert het merk Harmony Vibrant Oak. Deze uitzonderlijke whisky weerspiegelt de onmisbare rol van eikenhout in de productie van The Macallan en zet het vakmanschap en de diepe band van het merk met de natuur krachtig in de schijnwerpers.

Een harmonie van eikenhout en vakmanschap

De vierde editie van de Harmony Collection zet het ongeëvenaarde meesterschap van The Macallan in vatrijping krachtig in de schijnwerpers. Deze whisky rijpt eerst in Amerikaans eikenhout en vervolgens in sherry-gerijpt eikenhout, wat een essentiële rol speelt in de rijke smaken en natuurlijke kleur. Het verfijnde vakmanschap, dat wel tot vijf jaar kan duren, zorgt voor maar liefst 80% van de smaak. Vibrant Oak brengt de juiste balans, waarbij de unieke eigenschappen van beide houtsoorten samenkomen in elke slok.

Wat deze editie extra bijzonder maakt, is het duurzame karakter van de verpakking. Eikenhoutsnippers, een restproduct van de vatproductie, zijn hergebruikt in de elegante presentatiebox en flessenlabels. Een perfecte weerspiegeling van The Macallan’s toewijding aan duurzaamheid. “Eikenhout is onmisbaar voor de rijke kleur en het verfijnde smaakpalet van onze whisky’s. Met Vibrant Oak brengen we niet alleen de subtiele verschillen tussen Amerikaans en Europees eikenhout tot leven, maar ook het inspirerende verhaal van hout dat de ziel van onze whisky vormt” – Diane Stuart, distilleerder bij The Macallan

Geïnspireerd door de natuur

Deze release markeert het hoogtepunt in de bijzondere samenwerking met Cirque du Soleil, die eerder dit jaar werd gelanceerd met een betoverende show SPIRIT. Deze magische ervaring, gepresenteerd op The Macallan Estate in Speyside, bracht op een uitzonderlijke manier de rijke geschiedenis van The Macallan samen met de verrassende creativiteit van Cirque du Soleil. Centraal in de voorstelling was een eeuwenoude eikenboom, die symbool stond voor de band tussen de natuur en het verfijnde vakmanschap van The Macallan.

Gouden verpakking = De verpakking van de nieuwe whisky is net zo kunstzinnig als de inhoud. De buitenkant van Vibrant Oak schittert in een gouden ontwerp, waar Ayla, een personage uit SPIRIT, elegant verweven is in de takken van een Amerikaanse eik. Het ontwerp benadrukt het evenwicht tussen de natuurlijke wereld en de menselijke creativiteit.

The Macallan heeft met eerdere releases van de Harmony Collection al laten zien hoe zij vakmanschap combineren met kunst. Van de heerlijke combinatie van chocolade en whisky met de Spaanse Roca-broers tot de artistieke samenwerking met Stella en Mary McCartney, blijft The Macallan innoveren en verrassen.

Karakteristieken

Kleur: Herfstblad – Aroma: Intense vanilleboon, vergezeld van zoete sorbet en limoenrasp, maakt plaats voor geurige peren genesteld in een delicate vanillecake – Smaak: Romige vanille panna cotta, boterige zandkoek, licht geroosterde kokos met amandelschaafsel, appel en zoet eikenhout – Afdronk: Middellang, zoet met aanhoudende vanille – Formaat: 700ml – Alcoholpercentage: 44,2% (ABV)

Harmony Vibrant Oak en Guardian Oak (uitsluitend beschikbaar in de wereldwijde reisdetailhandel) zijn beschikbaar vanaf oktober 2024, afhankelijk van de locatie en beschikbaarheid. www.themacallan.com