Karma Kitchen – Brussel

TWEEDE RESTAURANT VAN MISSION MASALA ENTERPRISES IN BRUSSEL

 

1 jaar na de opening van Bombay BBQ aan Flagey, verovert Mission Masala nu de Oude Graanmarkt. KARMA KITCHEN opende vrijdag 4 oktober de deuren op de Oude Graanmarkt in Brussel. Na hun verovering van Brussel met het succesvolle flagship restaurant Bombay BBQ in 2023, waren Mission Masala zaakvoerders Pavan en Tim klaar voor een tweede Brusselse vestiging. Mission Masala startte onder eigen naam met restaurants in Antwerpen en Gent en zette hun avonturen voort met restaurantnamen ‘by Mission Masala Enterprises’. Met Mission Masala zetten ze Indian food op de kaart in België, en bereidden ze zo de weg voor meer Indische culinaire concepten. Nu zetten ze hun culinaire reis voort met Karma Kitchen, waar naast de Mission Masala Indian classics ook traditionele gerechten uit Zuid-Aziatische regio’s zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal aan bod komen. Geïnspireerd door hun recente culinaire ontdekkingsreizen, willen Pavan en Tim het Belgische publiek opnieuw verrassen en inspireren. Het nieuwe pareltje tussen Dansaert en Sainte Catherine zal ook delivery en takeaway aanbieden.

KARMA KITCHEN: RICE, SPICE, AND ALL THINGS NICE

Brusselaars kunnen nu op een tweede locatie genieten van de kleurrijke Indische keuken met de urban coolness waarvoor Mission Masala bekendstaat. Dit is het vierde restaurant dat Tim en Pavan openen. KARMA KITCHEN zal niet onderdoen voor BOMBAY BBQ, het grootste Mission Masala restaurant, waar je al kunt genieten van Indische barbecue en street grill. Karma Kitchen gaat zich verder verdiepen in gerechten uit het Indische subcontinent en brengt een volledig nieuw menu, terwijl het trouw blijft aan de kleurrijke Mission Masala-signatuur: groots, kleurrijk, overdadig en gezellig, a full Indian experience. Het menu wordt samengesteld uit hoofdgerechten en snacks, en niet met sharing dishes zoals in de andere Mission Masala restaurants. Karma Kitchen is groot: maar liefst 90 plaatsen binnen en 60 plaatsen op het terras.  Een primeur: Karma Kitchen zal ook lunch serveren!

Van restaurant tot dark kitchen in Antwerpen,  Gent en Brussel

Mission Masala Antwerpen en Gent werden eerder al gedoopt tot het walhalla voor Indian soulfood. In 2018 openden Tim en Pavan hun eerste restaurant in Antwerpen en na groot succes volgde in 2020 een tweede restaurant, in Gent. Tijdens de lockdown begonnen beide restaurants met takeaway, én schakelde Mission Masala zelfs om naar een ghost kitchen concept in Antwerpen: Curry Club.

Door de introductie van een tijdelijke ghost kitchen in Brussel én een eenmalige takeaway collab met Old Boy konden Brusselaars al eens een eerste keer kennismaken met Mission Masala. Vorig jaar opende Mission Masala flagship restaurant Bombay BBQ aan Flagey, dat meteen de ‘H!P van het jaar’ award van Gault&Millau won.

Indian lovestory

Het verhaal van Pavan en Tim, en dus ook van Mission Masala, begon 19 jaar geleden, toen de twee elkaar leerden kennen op Laundry Day. De vonk sloeg over, en ze trouwden 9 jaar geleden volledig volgens de Sikh traditie. Dat de twee mekaar vonden, mag dan wel toeval geweest zijn, een match made in heaven was het zeker. Pavan werd geboren in Londen, waar ze opgroeide met haar Noord-Indische ouders. Van kleins af aan stond ze naast haar moeder in de keuken. Ze gaf er haar ogen de kost en al snel leerde ze de geheimen van de Indische keuken kennen. 18 jaar geleden kwam ze naar België, waar ze Tim leerde kennen. Tim stond mee aan de wieg van de Barrio Cantina foodtruckfestivals, is al 20 jaar dj als Timaxx en Turntable Dubbers en heeft een grondige verslaving aan spicy food.

In 2014 startten Tim en Pavan met Mission Masala, als foodtruck. Ze maakten furore met hun foodtrucks op verschillende festivals zoals Pukkelpop, Couleur Café, Paradise City, en Best Kept Secret. In 2018 waagden Tim en Pavan de stap naar een vaste stek in Antwerpen, én na een succesvol eerste restaurant openden ze een nieuwe Mission Masala in Gent. Tijdens de lockdown begon Mission Masala ook met takeaway en delivery, en startten ze een ghost kitchen concept in Antwerpen, genaamd Curry Club. In 2023 volgde Bombay BBQ, een grote flagship in Brussel. In 2024 staat de opening van Karma Kitchen gepland.

Mission Masala lanceerde ook een eigen rum en bier. Vermeldenswaardige weetjes: 2018: winnaar Best Fast Casual Concept – Venuez –    2018: winnaar Best Concept Restaurant – Leaders Club – 2023: winnaar H!P van het jaar award – Gault & Millau – 2023: Pavan verscheen in Masterchef als gastchef.

In een gezellig en typisch Indisch interieur, getooid met tal van familiale erfstukken, genoten we bij de vooropening van het nieuw restaurant van diverse gerechten die de culinaire rijkdom van het Indisch continent op smaakvolle wijze ondersteunden. De noedels mamak mee galeng met garnaal, mosterd, cushewnoten en ei oogden aantrekkelijk maar zorgden tevens voor een leuke verassing. Beetgaar, knapperig en licht pittig vormden inktvis en schelvis voor knapperige intermezzo’s.

De huisgemaakte krokante rolls met bbq vulling, crumble slaw, tamarinde saus, bbq bombay badboy lamb, seekh kebab met munt mayo waren knapperig en aangenaam pittig. De pilaurijst met hele kruiden geserveerd op een bananenblad met een aromatische lababdar jus, groene been kokos moilee curry, chilipickle, mango chutney, linzen en tapioca pappadoms was gewoonweg heerlijk. Opgesmukt met tandoori kip van de bbq, aromatische lababdar jus, masala ei, burani raita en crispy boondi, werd het een creatie met leuke en sterk pittige smaaktoetsen.

De Kip 65 met kerrieblad en mango, maar ook de royak salade, ananas, groene appel, komkommer taugé, krokante tofu en youtiaq in een pittige saus vormden mooi evenwichtige creaties.

Een mooi geheel van volwaardige Indische gerechten die de vele culinaire rijkdommen van dit immens continent in het daglicht plaatsen en een unieke kans bieden om deze rijkdommen te ontdekken. Bovendien zijn tal van bereidingen ook beschikbaar in een ‘vegan’ versie waardoor alle fijnproevers de kans krijgen om onbeperkt van deze succulente gerechten te genieten. Meer dan een aanrader.

Restaurants: http://www.missionmasala.be – Rum: https://missionmasala.be/rum/

KARMA KITCHEN – Oude Graanmarkt 6 – 1000 Brussel – Oktober: gesloten op maandag. Vanaf november: 7/7  – 12u-14u30 en 18u-23u – enkel reservaties voor groepen.

Andere vestigingen van de groep: BOMBAY BBQ (+ CURRY CLUB BRUSSEL) – Elsensesteenweg 280 – 1050 Elsene – Openingsuren: 7/7, 18u-23u – MISSION MASALA ANTWERPEN – Dendermondestraat 68 – 2018 Antwerpen – Openingsuren: dinsdag tem zaterdag – 18u-22u – MISSION MASALA GENT – Bij Sint-Jacobs 19 – 9000 Gent – Openingsuren: 7/7, 18u-22u – CURRY CLUB ANTWERPEN – (delivery & takeaway service only) – 7/7, 17u-21u