Blik in de keuken van Otomat

Otomat, het Belgische pizzarestaurant met een hoek af, biedt meer dan alleen pizza. Naast hun iconische en verrassende pizza’s kunnen gasten ook genieten van apero bites en een selectie klassieke cocktails.

Tijdens de pizza dough workshop, een blik in de keuken bij Otomat, legt de Otomat pizzaiolo uit in welke stappen het pizzadeeg, met Duvel biergist, elke dag vers wordt gemaakt en moet rijzen, maar liefst 3 dagen! Tijdens de workshop ontdek je enkele keukengeheimen, o.m. de keuze van de kazen. Sommige erg lekkere variëteiten zijn totaal niet geschikt om warme gerechten te bereiden. Bovendien wisselt Otomat regelmatig het gerechten assortiment, de  pizzaiolo beklemtoont het belang van een seizoensmenu, met verrassende smaken geïnspireerd door zowel wereldse invloeden als Belgische klassiekers.

Otomat heeft de pizza-ervaring heruitgevonden en er een unieke, Belgische twist aan gegeven. De pizzabodems worden gemaakt met dezelfde biergist die wordt gebruikt om Duvel bier te brouwen en krijgen drie dagen de tijd om te rijzen. Dit resulteert in een uiterst dunne en krokante bodem die de basis vormt voor hun bijzondere pizza’s, met toppings van de hoogste kwaliteit. De pizza’s worden gecombineerd met verrassende bierpairings, wat zorgt voor een geheel nieuwe pizzabeleving.

Otomat or Notomat, that’s the question : Bij Otomat wordt bezoekers meteen de vraag gesteld: “Otomat or Notomat?” Dit betekent kiezen tussen een pizza met tomatensaus (‘au tomate’) of een variant met zure room of groentespread (‘no tomate’). Beide opties zijn absoluut heerlijk. Voor degenen die niet kunnen kiezen, is er nu een sharing menu waarbij je eentje van elk kan kiezen uit drie kleinere pizza’s, 2 side salads en een dipsaus.

Iconische Pizza’s

Otomat staat bekend om zijn hemelse pizza’s, die ongebruikelijke combinaties bieden die nergens anders te vinden zijn. De nadruk ligt op de allerbeste (Belgische) producten, allemaal met een vleugje rock & roll. Het menu van Otomat bevat ook twee plantaardige pizza’s. Dit is niet alleen om de planeet te beschermen, maar ook om te laten zien dat pizza net zo lekker kan zijn zonder kaas en/of vlees.

Stoofvlees op je pizza? Diegenen die Otomat al langer kennen, weten dat wanneer zij een Vlaamse klassieker “ver-pizza-en”, het resultaat altijd verrassend en smakelijk is. De pizza’s vol-au-vent, tomate crevette, Gentse waterzooi, asperges à la flamande,… gingen de stoofvleespizza al voor, met succes. Al zeggen ze het zelf.

Otomat is een pizzarestaurant, maar niet zoals je het gewend bent. Met de dough workshop tonen ze duidelijk aan dat het concept ‘pizzeria’ werd heruitgevonden en ze er een eigen, unieke en Belgische twist aan geven. Met Duvel biergist in het deeg, verrassende toppings van hoge kwaliteit en bierpairings kom je bij Otomat voor een geheel nieuwe pizza beleving. Otomat heeft restaurants in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *