Het nieuwe seizoen van de Tram Experience staat voor de deur. Vanaf 29 augustus rijdt de gastronomische tram weer door Brussel. Aan boord kunnen bezoekers genieten van menu’s die worden gecreëerd door absolute topchefs. Het gaat om chefs die stuk voor stuk naam maakten in ons land. Kevin Lejeune (Chaga) bijt de spits af.
Genieten van topgastronomie terwijl je door Brussel reist. Dat is het concept van de Tram Experience. Een succesformule, zo blijkt. Want jaarlijks maken zo’n 8500 foodies er gebruik van. Voor het 13de Tram Experience-seizoen worden enkele grote namen uit de gastronomie bovengehaald. Kevin Lejeune van het prestigieuze restaurant Chaga trapt het seizoen af. Hij wordt afgelost door Manon Schenck*, Grégoire Gillard*, Vilhjalmur Sigurdarson*, Isabelle Arpin en het duo Valerio Borriero-Klervi Poullain*. Een line-up vol topnamen uit de Belgische gastronomie die staan voor vakmanschap en creativiteit.
Kevin Lejeune trapt het seizoen af
Vanaf 29 augustus rijdt de Tram Experience opnieuw uit. Voor het menu zorgde niemand minder dan Chaga-chef Kevin Lejeune. In zijn nieuw restaurant op de bovenste verdieping van het luxehotel Faubourg 21 maakt de chef van het vroegere sterrenrestaurant La canne en ville al meteen furore met zijn verbluffende gastronomische meesterwerkjes. Daar kan het publiek nu ook van smullen in de Tram Experience tot 12 oktober.
Topchefs die naam maakten in ons land
Lejeune wordt afgelost door een reeks topchefs. De eerste in de rij is voormalig Lady Chef of the Year Manon Schenck van La Table de Manon in Durbuy. Van 14 oktober tot 30 november laat ze de passagiers van de Tram Experience kennismaken met haar keuken die sterk beïnvloed is door tradities uit de Elzas, Bretagne en de Ardennen.
Grégoire Gillard van het Brusselse sterrenrestaurant Barge (een rode en een groene ster) speelt een thuiswedstrijd. Hij creëert een speciaal feestmenu voor de periode van 2 december tot 1 februari. Voor Vilhjalmur Sigurdarson betekent de Tram Experience een terugkeer naar de stad waar het voor hem allemaal begon. Van 3 februari tot 22 maart keert hij terug met een rode en een groene Michelinster op zak. Die sleepte hij in de wacht met zijn Gentse restaurant Souvenir. Ook Isabelle Arpin is geen onbekende Brussel. Na een jarenlange periode in onze hoofdstad staat ze tegenwoordig aan het roer van het alom geprezen Auberge de Leignon in de buurt van Ciney. Het wordt uitkijken naar haar creatieve gerechten die van 24 maart tot 10 mei op het menu van de Tram Experience zullen staan.
Het duo Valerio Borriero – Klervi Poullain mag het seizoen van 12 mei tot 5 juli afsluiten. Het koppel leerde elkaar kennen in het Brusselse Villa in the Sky en schittert nu in het geëtoileerde La Flibuste aan de Franse Côte d’Azur.
Reserveren kan nu
De Tram Experience staat voor een gastronomische reis door Brussel met start en aankomst op het Poelaertplein. De menu’s worden telkens met zorg aan boord bereid door Thibault Granville (Taste Great) en zijn team. Reserveren kan voor 2 of voor 4 personen via www.tramexperience.brussels. De hele tram (36 plaatsen) of een wagon (16 of 20 plaatsen) afhuren voor een evenement of een teambuilding kan ook