Hasseltse jeneverfeesten

Chocoladehuis BOON en Fryns Distillery laten Hasselts vakmanschap schitteren tijdens Hasseltse Jeneverfeesten op zaterdag 18 oktober (speciale actie) en zondag 19 oktober 2025.

Twee Hasseltse families, één gedeelde passie. Chocoladehuis BOON en Fryns Distillery brengen tijdens de Jeneverfeesten 2025 hun vakmanschap samen om te tonen waar Hasselt en de Hasseltse Jeneverfeesten écht voor staan: authenticiteit, ambacht en smaak die verbindt. Want grote smaakmomenten ontstaan niet alleen uit perfectie, maar vooral uit samenwerking.

Chocoladehuis BOON

Wie bij Chocoladehuis BOON in Hasselt binnenloopt, ontdekt het meteen: in dit huis ruik, beleef en ontdek je de pure passie en vakmanschap voor chocolade. Al meer dan 20 jaar ruikt de Hasseltse Paardsdemerstraat naar chocolade …

In het open atelier is meester-chocolatier Patrick Mertens samen met zijn team druk in de weer met unieke sierstukken van chocolade, pralines en allerlei andere chocoladen heerlijkheden. Chocoladehuis BOON werd in 2024 door Gault&Millau bekroond als Chocolatier van het Jaar en behaalde meerdere gouden medailles op de Belgian Chocolate Awards. Tijdens de Hasseltse Jeneverfeesten maken ze hun eigen cacao- en chocoladejenevers, die ze serveren in jawel … jeneverglaasjes van chocolade. Samen met Fryns Distillery ontwikkelden ze een chocoladen jeneverkogel gevuld met Vieux Système-jenever en gerold in cacaonibs voor extra crunch.

Fryns Distillery

In 2018 herstartte Michel Fryns de stokerij met één duidelijke missie: het Hasseltse vakmanschap opnieuw laten schitteren. Met de Jeneverfeesten van 2018 als symbolische herintrede. Het moment waarop we als échte Hasseltse stokerij jullie opnieuw konden verrassen met het echte, pure Hasseltse vakmanschap.

Na een korte periode van experimenteren kwamen we naar buiten met twee authentieke producten: een jonge jenever volgens een oud familierecept en een echte Hasseltse kruidenlikeur. We serveerden ze niet alleen puur, maar ook als verrassende cocktailbasis én we kwamen zelfs met een eerste prototype van wat vandaag onze Fryns Spice 0% is. Want vanaf dag één wilden we als familiebedrijf iedereen laten meegenieten van ons vakmanschap, dat al sinds 1887 in ons DNA zit. Fryns is immers meer dan een stokerij: we zijn een familiebedrijf dat gelooft dat iedereen recht heeft op een volwaardig en evenwaardig genietmoment.

Jeneverfeesten 2025

Anno 2025 blijven we met Fryns Distillery trouw aan dat principe. We staan voor minder, maar beter en zetten volop in op bewust genieten. Daarom hebben we onze deelname aan de Jeneverfeesten grondig herdacht. De voorbije jaren misten we soms de nadruk op het échte Hasseltse vakmanschap, de ziel en ontstaansreden van dit evenement. Tegelijk ligt onze focus vandaag ook sterk op onze alcoholvrije spirits, waarmee we dezelfde rijke beleving bieden. Onze missie is sterker dan wijzelf: mensen laten genieten van écht Hasselts vakmanschap, dat je zowel in onze klassieke graanjenevers als in onze Fryns 0%-spirits terug kunt vinden. Zodat echt iedereen kan meegenieten van de Jeneverfeesten. Om Hasselts vakmanschap nog beter in de kijker te zetten en nog beter te kunnen uitdragen, hebben Chocoladehuis BOON en wij de krachten gebundeld. Net als wij zijn ze een Hasselts familiebedrijf met een passie voor kwaliteit en (Hasselts) ambacht. Samen brengen we het beste van twee werelden: authentiek vakmanschap in smaak en beleving.

Je vindt ons tijdens de Jeneverfeesten in de Paardsdemerstraat, tegenover Chocoladehuis BOON, waar we jullie verrassen met onze gezamenlijke creaties:

Chocoladehuis BOON : Artisanale jeneversmaken: chocolade, witte chocolade, cacao, hazelnoot en speculaas – Jeneverglaasjes van chocolade – Jeneverkogels met Fryns Vieux Système, heerlijk bij een Fryns Coffee Martini

Fryns Distillery : Authentieke spirits: Fryns Vieux Système, Fryns Premium Belgian Genever, Fryns The Legacy (limited edition), klassiek geserveerd of in glaasjes van chocolade – Alcoholvrije beleving: Fryns Spice 0% en Fryns Herbal 0% – Jouw favoriete Fryns (0%) met tonic of gemberbier als pure cocktail of mocktail – De betere Espresso Martini: de Fryns Coffee Martini met Fryns Vieux Système

Speciale actie op zaterdag 18 oktober

Omdat we jullie zo graag verwennen met ons Hasselts vakmanschap, trakteren we de eerste 50 bezoekers op een jeneverkogel: Hasselts vakmanschap in één praline, met Fryns Vieux Système als vulling. Wie liever alcoholvrij geniet, krijgt een borreltje van onze Fryns 0%.