Herfstklassiekers met precisie wild bij NEBO*

NEBO* staat bekend om zijn precieze smaakbalans en ritmisch opgebouwde menu’s. In de herfst voegt chef Dimitri De Koninck daar elk jaar wild aan toe – met gerechten die intussen hun status hebben verdiend. Zijn hazenrug werd geprezen als  ‘de beste van het land’ en ex-Michelin hoofdinspecteur Werner Loens noemde vorig jaar de fazant ‘een van de beste van de laatste jaren’. Dit najaar keren beide gerechten terug maar met een vernieuwende twist, in een zorgvuldig opgebouwd seizoensritme.

Oktober: hazenrug op het menu

Midden oktober staat de iconische hazenrug centraal in het tasting menu. Een klassieker binnen het huis, en favoriet onder fijnproevers. De Koninck serveert hazenrug op z’n best: jong, krachtig en in balans. Het gerecht blijft herkenbaar in stijl, maar wisselt elk jaar in accenten.

Eind november: fazant op het menu, hazenrug à la carte

Wanneer de fazant zijn plaats inneemt in het tasting menu, verhuist de hazenrug naar de à la carte-kaart. Een bewuste overgang, afgestemd op de kwaliteit van het product. Hazenrug wordt sterker in de eerste helft van het seizoen, fazant wint net aan diepgang naarmate hij ouder wordt. Zo weerspiegelt de menusequentie het seizoen én het karakter van het wild zelf.

Dimitri De Koninck’s stijl: geen toeval

Chef Dimitri De Koninck brengt geen nostalgisch wildmenu, maar gerechten die in ritme en precisie passen binnen zijn bredere stijl. Techniek, productkwaliteit en seizoensinzicht komen samen in bereidingen die een reputatie opbouwden bij kenners. De keuzes zijn uitgesproken, de uitvoering blijft ingetogen, precies zoals NEBO het al jaren doet.

Wie is Dimitri De Koninck?

Na zijn opleiding in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en enkele stages in het binnen- en buitenland begon Dimitri de Koninck zijn carrière bij zijn vader Dirk de Koninck, eigenaar en Chef van het befaamde restaurant La Luna, een icoon in Antwerpen.

Gedurende zijn mooie carrière als stagair in sterrenzaken zoals De Eiken en Zilte, enkele jaren als sous-chef in La Luna, rijpte het verlangen om zelf een restaurant te starten. Tijdens zijn verblijf in Kroatië vond hij bij een prachtige zonsondergang inspiratie voor de naam van zijn restaurant. Nebo betekent ‘Hemel’ in het Kroatisch, de link tussen Nebo en ‘La Luna’ was snel gemaakt.

Er wordt bewust gekozen voor een menu, met mogelijkheden voor à la carte, met open keuken en kwaliteit als vaste waarde. Steeds met dagverse producten, ingrediënten van topkwaliteit en pure smaken.

Voor een vlotte aangename bediening zorgt Maître & Sommelier Michelle Gielens en haar team. Bij de uitgebreide wijnkaart met meer dan 260 referenties kan u steeds terecht bij Michelle. Zij zal u bijstaan bij de juiste keuze van een perfecte pairing tussen uw gerechten zowel à la carte, of bij onze menu formules.

NEBO ligt op het Nieuw Zuid, het Antwerpse stadsontwikkelingsproject van Triple Living, en nestelt zich daar als culinaire bestemming van formaat. Wie op zoek is naar een ervaring die tegelijk precies, gelaagd en persoonlijk is, vindt hier wat hij zoekt. Illustraties kris vlegels.

Praktisch

NEBO – Panamarenkoplein 5 – 2000 Antwerpen – www.restaurantnebo.be