Friends of Otomat

Otomat lanceert exclusieve BBQ Beef pizza in samenwerking met Black Smoke

Otomat viert hun tiende verjaardag met de lancering van Friends of Otomat: een reeks culinaire samenwerkingen met chefs die een Otomat pizza ontwikkelen met Otomat’s signature pizzabodem met Duvel biergist. De herfst is officieel begonnen en dat betekent maar één ding bij Otomat: tijd voor nieuwe smaken die perfect passen bij het nieuwe seizoen. De volgende ‘Friends of Otomat’ pizza die wordt voorgesteld is een vurige samenwerking met Black Smoke. De ‘BBQ BEEF PIZZA’ van Black Smoke staat vanaf 22 oktober op het menu, samen met de eerder aangekondigde ‘BASK PEPPERONI’ van Sam D’Huyvetter.

Otomat werkte eerder al samen met chefs zoals Pieter-Jan Lint, Dominique Persoone en Nicolas Decloedt. Voor hun tiende verjaardag bouwen ze nu hun Friends of Otomat nu verder uit.

BBQ Beef Pizza — een vurige samenwerking met Black Smoke

Na de bekendmaking van hun samenwerking met Gentse chef Sam D’Huyvetter, pakt Otomat nu uit met de BBQ Beef pizza, ontwikkeld in samenwerking met Kasper Stuart en pitmaster Isabel Rodrigues van Black Smoke. Deze pizza is het nieuwste paradepaardje van “Friends of Otomat”, het concept waarbij Otomat samen met Belgische chefs creatieve en eigenzinnige pizza’s ontwikkelt.

Het hart van de pizza is de pulled beef, die speciaal voor Otomat in Black Smoke gedurende 16 uur op eik -en beukenhout wordt gerookt. Dit traag gegaarde vlees zorgt voor een diepe, intense smaak en een boterzachte textuur. De pizza wordt vervolledigd met mais, ingelegde sumac ui voor een frisse toets, fior di latte mozzarella en gerookte ricotta voor een hartig accent. De finishing touch is de met limoen en limoenblad geïnfuseerde BBQ-saus, ook exclusief voor Otomat ontwikkeld en bereid in Black Smoke. Het resultaat is een smaakervaring die de vertrouwde BBQ-pizza naar een hoger niveau tilt, met een perfecte balans tussen rokerig, zoet, fris en rijk.

“De BBQ BEEF Pizza is een rock-’n-roll ode aan ouderwets vakmanschap en de rijke BBQ-cultuur van de Amerikaanse ‘Dirty South’. Een smaakbom met ballen, waarin traditie en vernieuwing samenkomen zonder compromis. We vonden de perfecte balans tussen smokiness, frisheid en rijke smaken.

Het unieke Otomat-deeg, hun huisgemaakte tomatensugo en onze runderschouder — 16 uur lang gegaard op beuken- en eikenhout in Black Smoke’s Amerikaanse smoker — vormen samen de basis van deze krachtige pizza.

De ingelegde sumac-ui, mais, gerookte ricotta en onze speciaal ontwikkelde BBQ-saus zorgen voor de juiste balans en maken echt het verschil. Deze pizza is pure ambacht én attitude in één hap.” – Kasper Stuart

Friends of Otomat?

Friends of Otomat is Otomat op zijn best: Otomat nodigt chefs uit die ze bewonderen en laten hen experimenteren met hun ondertussen iconische Duvel biergist deeg. De chefs krijgen carte blanche om hun hart, stijl en signatuur te vertalen naar een pizza.  Zo ontstaat er een dialoog tussen fast casual en fine casual, tussen street credibility en hospitality branding.

Otomat trapte Friends of Otomat af met Sam D’Huyvetter en voegt daar nu ook een pizza met Kasper Stuart van Black Smoke aan toe. Meer Friends of Otomat worden later dit jaar aangekondigd.

‘Al 10 jaar focussen we met veel passie in onze restaurants Otomat op het serveren van de meest kwaliteitsvolle en creatieve pizza’s, pizza’s met een hoek af, zoals de vol-au-vent pizza, pizza met asperges à la Flamande, enz… We vinden het dan ook fantastisch om samen met Belgische topchefs met een sterke persoonlijkheid nieuwe creatieve en uiteraard vooral lekkere pizza’s te lanceren. Pizza’s van onze Friends of Otomat’ – Daniel Krug, founding partner Otomat

Otomat: een Belgische pizzabeleving met een hoek af : Otomat is een pizzarestaurant, maar niet zoals je het gewend bent. Ze hebben het concept ‘pizzeria’ heruitgevonden en er een eigen, unieke en Belgische twist aan gegeven. Met Duvel biergist in het deeg en drie dagen rijstijd, uitgesproken toppings van hoge kwaliteit en bierpairings kom je bij Otomat voor een geheel nieuwe pizzabeleving.

Met locaties in verschillende Belgische steden en een sterke focus op lokale samenwerkingen, blijft Otomat experimenteren en vernieuwen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak. Otomat heeft restaurants in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Foto’s BBQ Beef pizza: © Bramski