De 56ste Nationale Wedstrijd van de UBB – Union of Belgium’s Bartenders – vond maandag 30 mei plaats in het AUTOWORLD te Brussel.
De beste barmannen van het land streden om de titel “Winnaar van België 2017”. De winnaar zal deelnemen aan Het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association, dat in Copenhagen (Danemark) van 15 tot 19 oktober 2017 zal plaatsvinden.
Michael Yona Costa (Cipiace – Brussel) heeft de titel « Winnaar van België 2017 » verkregen met unanimiteit van de juryleden. De 2de plaats gaat naar Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) De 3de plaats gaat naar Sven van Snickt (Autoworld Brasserie)
De deelnemers werden beoordeeld door twee jury’s:
– De technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde, bestond uit leden van de ALB (Association Luxembourgeoise des Barmen) Ludovic Frisoni (Voorzitter), van de ABF (Assocciation des Barmen de France) Guy Musart (Voorzitter)
– De degustatie jury, die over de look, het aroma en de smaak hun mening gaf; bestond uit leden van de Clefs d’Or waaronder Mariano Van Cleve (Hôtel Sofitel Brussels Le Louise – Voorzitter Clefs d’Or), Alain Keysers (Hôtel Steigenberger Brussels), Sarah Laurent (Hôtel Sofitel Brussels Le Louise), Céline De Schuyteneer, (Hôtel Manos), Haluk Sahin (Hôtel Amigo Rocco Forte) et de Jessy Eeckels (Jez Consulting)
Michael Yona Costa (Cipiace – Brussel) zal de kleuren van de UBB en van België verdedigen op het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association. Deze zal plaatsvinden in Copenhagen (Danemark) van 15 tot 19 oktober aanstaande. 67 barmannen vertegenwoordigen 67 landen, leden van de International Bartenders Association, en strijden om de titel Wereldkampioen IBA middels hun cocktail creatie en de technische bereiding.
De volgende firma’s droegen met hun producten en aanwezigheid bij aan het succes van het evenement: Cinoco, Bruggeman (Caraïbos), Duni, Cipriani, Durobor, Jet Import, Gemblue Spirits, Ponet Spirits, Horeca Magazine, Mauritius Rum, Orangina Schweppes, Nestlé Waters, Pernod Ricard Belgium, Rémy Cointreau Belgium, Routin 1883, La Maison du Rhum (Giffard), The Nectar, Vin & Plus.
Winnaar van België 2017 – Michael Yona Costa (Cipiace – Brussels) – Cocktail « Winter never ends » :Homemade X-Mas syrup – 2 cl; Eiwit – 2,5 cl, Verse citroensap 2 cl, Appelsap Caraïbos 5 cl en Vodka Russian Standard 4 cl.
2de plaats – Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel) – Cocktail « Flight to Copenhagen »: Verse limoensap – 1 cl, Zelfgemaakte siroop – 2 cl, Amandelmelk 3 cl, Appel Liqueur Château du Breuil – 1,5 cl en Gin Hendrick’s – 4 cl
3de plaats – Sven van Snick (Autoworld Brasserie by Bistronomia – Brussels) – Cocktail « For the love of the game» Zelfgemaakte bitter 7 dashes, Verse citroensap 1 cl, Yuzusiroop Routin 1883 – 2 cl, Ahornsiroop Routin 1883 – 2 cl en Bourbon Knob Creek – 4 cl