Gault&Millau werkt aan culinaire special over Thailand

Na samenwerking met Michelin sluit toeristische dienst nu ook partnership met Gault&Millau. De bekende culinaire gids Gault&Millau zal later dit jaar uitpakken met een Thailand-landenbijlage, speciaal voor de Belux markt. De 60 pagina’s tellende special wordt geïntegreerd in de Gault&Millau restaurantgids editie 2018, die in het najaar uitkomt. De Belgische topchefs Gert De Mangeleer (Hertog Jan) en David Martin (La Paix) zullen daarvoor een culinaire expeditie in Bangkok mee begeleiden, samen met een kleine delegatie Belgische journalisten. Ze gaan er ook zelf aan de slag met de typische Thaise gerechten en ingrediënten. Het is voor Thailand al de tweede samenwerking met een gerenommeerde culinaire gids op rij, want afgelopen maand kondigde Michelin reeds aan een speciale gids over Bangkok uit te brengen. Voor de toeristische dienst van Thailand is dit een enorme erkenning van haar groeiende positie als culinaire trekpleister in de wereld.

Volgens Marc Declerck, CEO van Gault&Millau Benelux, is deze special rond Thailand niet meer dan logisch en een weerspiegeling van de culinaire rijkdom en finesse van het land.  “Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar verfijnd eten zo centraal staat”, zegt Declerck. “Steeds meer worden internationale topchefs geïnspireerd door de Thaise gastronomie. De typische Thaise kruiding en combinatie van smaken vind je dan ook stilaan overal ter wereld terug. En ook op het vlak van de meer dagdagelijkse keuken is   Thailand een absolute trendsetter. Denk maar aan de hele streetfoodcultuur die komt overgewaaid uit Bangkok. Deze en andere aspecten zullen we aan bod laten komen in onze culinaire landenspecial.”

Erkenning voor culinaire rijkdom Thailand

De Thailand-special van Gault&Millau is al de derde special die de populairste culinaire gids uitbrengt in België, na eerdere specials over Italië en Japan. De toeristische dienst van Thailand (TAT) is dan ook bijzonder opgetogen met de samenwerking. “We zijn er ons van bewust dat Belgen ontzettend gesteld zijn op onze eetcultuur en dit voor hen een van de voornaamste motivatoren is om ons land te bezoeken. We hopen dan ook met deze gids de Belg warm te maken om de pure smaken van onze Thaise keuken met eigen ogen en smaakpapillen te ontdekken. Zo kunnen we ook lokale restaurants een duwtje in de rug geven, iets wat uiteindelijk de algemene economie van ons land ten goede komt.”

Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via het project Grote Keuken en de Gault&Millau Catering Awards. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van horeca en voedingsnijverheid in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel.