AC Hotels by Marriott Bethesda

AC Hotels by Marriott opende de deuren van zijn nieuwste hotel in het hart van het centrum van Bethesda, Maryland, waardoor de kenmerkende “perfect hotel” -ervaring van het merk naar een bloeiend stedelijk centrum wordt gebracht. Met de voltooiing van het Bethesda-project heeft OTO zes AC-hotels geopend – de andere in South San Francisco, Californië; Chapel Hill (North Carolina); Spartanburg (South Carolina); Times Square, New York; en Washington, D.C. – met nog twee in ontwikkeling in Napels en Jacksonville, Florida.

Het 18 verdiepingen tellende AC Hotel Bethesda Downtown bestaat uit 220 strakke, moderne kamers en meer dan 11.000 sq ft geactiveerde gedeelde ruimte, compleet met een kenmerkend restaurant. Andere voorzieningen zijn 3.500 sq ft flexibele vergaderruimte op de bovenste verdieping evenals een fitnesscentrum van 5.000 sq ft met een volledig scala aan gewichten, cardio-apparatuur, een yogastudio, een spinkamer en een prachtig uitzicht.

“AC Bethesda is overal gevuld met de details die het belangrijkst zijn voor veeleisende reizigers”, zegt General Manager Chris Raines. “Van kunstwerken in opdracht tot eersteklas voorzieningen tot intuïtieve technologie, zelfs high-end toiletartikelen, ons hotel is ontworpen om gasten alles te bieden wat ze willen – en niets wat ze niet willen – in een goed ontworpen, grondig overwogen ruimte.” Het kunstportfolio van het hotel wordt figuurlijk en letterlijk benadrukt door twee dramatische installaties van de Duitse kunstenaar Anke Neumann van LichtPapier, die de gedeelde ruimte van het hotel verlicht met abstracte, organische composities gemaakt van glasvezellampen en handgemaakt papier.

AC Hotel Bethesda Downtown heeft een eet- en drinkprogramma opgesteld dat vergelijkbaar is met de fijnere eetgelegenheden van de stad. Corella Café & Lounge is vernoemd naar de geboorteplaats van Antonio Catalán, de oprichter van AC Hotels. Met minimalistische esthetiek met stijgende plafonds is een lichtdoordrenkte locatie ontworpen om de hele dag te genieten van alles wat wordt geserveerd, van lokaal gebrande ochtendkoffie tot late hapjes en creatieve cocktails.

Corella’s kenmerkende cocktail – een met thee doordrenkte gin martini – viert Bethesda’s Madonna of the Trail, de eerste in een reeks van 12 granieten moeder-en-kindbeelden geplaatst langs een belangrijke 19e-eeuwse migratieroute die zich uitstrekt van Maryland naar Californië. Corella proost op de onoverwinnelijke geest van de pioniersvrouwen die door de beelden worden vertegenwoordigd, die vastberaden moeders die “niet bleven maar doorreisden” op hun zoektocht naar een beter leven voor hun kinderen. Het cocktailritueel weerspiegelt de 12 Madonna’s of the Trail met een pittige mix van 12 ingrediënten, waaronder gin van Tenth Ward Spirits, een lokale distilleerderij in handen van vrouwen.