3 x glutenvrije hapjes bij de borrel

Waar glutenvrij vroeger misschien betekende dat je vrijwel niets anders dan aardappelen of rijst kon eten, ligt dat nu compleet anders. Als je glutenvrij door het leven gaat kun je tegenwoordig van alle lekkere dingen genieten waar mensen zonder voedselintoleranties of -allergieën ook van genieten. Zeker bij de borrel zie je vaak veel gluten terug en daarom gaan we vandaag wat glutenvrije hapjes voor bij de borrel uitlichten. Laat je inspireren!

  1. Bruschetta’s met tomaat en knoflook

Bruschetta’s? Dat is toch met brood? Jep. Gelukkig kun je tegenwoordig hartstikke goed glutenvrij brood krijgen bij een aantal bakkers. Dat betekent dat ook jij kunt genieten van een heerlijke, krokante bruschetta. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een bruschetta uit de oven met tomaat en knoflook?

Rooster het brood in plakjes met olijfolie, peper en zout in de oven op 220 graden voor 8-10 minuten. Beleg ze daarna met een mix van tomaat, knoflook en olijfolie. Nog even afmaken met basilicum en genieten maar!

  1. Bladerdeegtaart met kaas en spek

Bladerdeeg is nog zo iets waarvan je misschien denkt dat het standaard gluten bevat. Gelukkig is niets minder waar, want ook jij kan een heerlijke bladerdeegtaart maken met glutenvrije bladerdeeg. Tegenwoordig vind je dit overal in het vriesvak in de supermarkt. Je gebruikt het net zoals gewone bladerdeeg.

Ontdooi de bladerdeeg, rol deze uit en maak er een soort “plaatpizza” van: een groot vierkant. Bestrooi deze laag met crème fraîche, spekjes en oude kaas. Optioneel: een uiltje erop. Even afbakken en klaar is kees!

  1. Kerrie-eiersalade

Een van de lekkerste dips als je ze huisgemaakt eet is kerrie-eiersalade. De combinatie van kerrie en ei is namelijk één voor in de boeken.

Kook een aantal eieren (ongeveer 1,5 per persoon) tot ze hard zijn, dus zo’n 10 minuten. Vervolgens haal je de schil eraf en prak je de eieren in een kommetje. Gooi er per 4 eieren 2 eetlepels mayonaise door en 1 theelepel kerriepoeder. Natuurlijk even afmaken met peper en zout en roeren maar. Perfect open en glutenvrij toastje of schijf komkommer.