Achtste editie JRE Cooking Cup

Wedstrijd

JRE organiseerde andermaal een interhotelscholen wedstrijd, de ideale gelegenheid voor jonge leerlingen van hotelscholen om hun talenten en vaardigheden in praktijk om te zetten voor het oog van gevestigde chefs. Deze wedstrijd is meteen ook de uitgelezen kans om zich voor te bereiden op hun professionele toekomst en om een brug te slaan tussen twee generaties. Een jury van experts beoordeelde de prestaties in de keuken en de resultaten die de jongeren op de borden toverden.  Partners en sponsors worden in de spotlight gesteld.

De achtste editie van de JRE Cooking Cup vond plaats is Coovi Anderlecht. Op school leren de studenten allerlei technieken waarmee ze zich kunnen onderscheiden en hun gerechten net dat vleugje originaliteit kunnen geven.  Met een wedstrijd zoals deze willen de Jeune Restaurateurs de toekomstige chef-koks voorbereiden om onder druk te werken en zo correct en passend mogelijk op onverwachte situaties te reageren.

De finalisten voor deze achtste editie kwamen uit de hotelscholen Coovi, Spermalie, Ter Groene Poorte, Rhizo en Hasselt. Erg vroeg in de ochtend stonden de finalisten al in de keuken voor het begin van de opdracht die hun vroeg een driegangen menu te bereiden, waar ze bijvoorbeeld, krab, citrusvruchten en knolselder moesten combineren als voorgerecht, waar ze in het hoofdgerecht hoevekip en vergeten groenten moesten verwerken. Gedurende de hele wedstrijd gaven ze het beste van zichzelf om de gerechten met een geheel eigen stijl te kunnen presenteren. Uiteindelijk mochten Jenthe Kuppens en Sibren Kuppens van hotelschool Hasselt zich na een uitzonderlijke prestatie tot winnaar kronen en zo de eerste prijs kapen. In navolging van vorig jaar waren er speciale prijzen voor het beste voorgerecht, het beste hoofdgerecht en de beste Mystery Box. Hotelschool Hasselt bleek ditmaal de grote slokop, ze veroverden als winnaars ook de prijs voor het beste voorgerecht en de prijs voor het beste hoofdgerecht. De prijs voor de Beste Mystery Box ging naar de hotelschool  Ter Groene Poorte.

Ook de andere ontvingen een aantal prijzen die door de partners van JRE ter beschikking worden gesteld. Met deze beloningen worden de jonge chef-koks aangemoedigd om zich te blijven inzetten, zodat ze in hun professionele carrière kunnen uitblinken in de keuken, tot groot genoegen van de Belgische en buitenlandse fijnproevers en gastronomen.

De JRE is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Deze groep ambitieuze chefs, verkregen uit een interne selectie op kwaliteitsniveau, behoren tot de top van de Europese gastronomie. Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe, vandaag staat het label Jeunes Restaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt een dertigtal actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa.