Aikon Master Grand date – harmonie en innovatie

Maurice Lacroix onthult een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van AIKON. Geïnspireerd door het stedelijke en dynamische design van de flagship collectie van Maurice Lacroix, onthult de AIKON Master Grand Date een nieuw uurwerk en design. Met zijn opengewerkte, off-centre automatische kaliber met een grote datum en open balans wiel, opent deze volumineuze horlogecreatie nieuwe perspectieven. De AIKON Master Grand Date belichaamt de uitmuntendheid van de horlogerie-expertise van Maurice Lacroix en verlegt de grenzen van complicaties, esthetisch evenwicht en hoge horlogerie nog verder.

De AIKON Master Grand Date vertegenwoordigt een doorbraak in horlogemakerij. De 45 mm stalen kast versmelt perfect de geest van mechanisch horlogemaken van de Masterpiece collectie en de iconische AIKON stijl. De dynamische lijnen, de kast / armband integratie, de bezel ‘s armen en de gepolijste, matte AIKON stalen kast verwelkomen de ML331 kaliber, een nieuwkomer in de collectie van Maurice Lacroix. Het biedt een duidelijk zicht op zijn balans wiel, zichtbaar door een grote skelet-opening, en is voorzien van een grote datumweergave met dubbel venster.

De essentie onthullen : De grote, afgeronde, geskeletonneerde balansbrug op 8 uur zweeft tussen het glas en de saffierglazen achterzijde van de kast, en onthult het reguleringssysteem van de AIKON Master Grand Date. De achtergrond wordt met intervallen aan het oog onttrokken door de passage van de opengewerkte, geborstelde en gesnailde rotor. Door te spelen met de afwerkingen, krijgt de AIKON Master Grand Date een nieuw niveau van contrast en leesbaarheid. De uit het midden geplaatste Clous de Paris wijzerplaat met uren en minuten, de generfde wijzerplaat en de Cordura® armband hebben een diepe, matte en elegante blauwe kleur.

Door het herdefiniëren van het ontwerp, de afmetingen en de functionaliteiten van het ML331 kaliber, verlegt de AIKON Master Grand Date de grenzen van de architectonische constructie van de AIKON. Het wordt beheerst door een subtiele symmetrie die een duidelijke visuele harmonie brengt.

Door zorgvuldig de ruimte te berekenen voor de constructie van het uurwerk en door te kiezen voor geavanceerde functionaliteiten die dagelijks van pas komen, streeft Maurice Lacroix voor dit nieuwe stuk naar uitmuntendheid in de horlogerie. Met respect voor de AIKON codes in de complexe maar symmetrische lay-out, creëert Maurice Lacroix een nieuw visueel evenwicht: de AIKON Master Grand Date markeert echt het begin van een nieuwe horlogedimensie