Radisson hotel group opent eerste Radisson-merkhotel in België

Radisson Hotel Group kondigt het debuut aan van zijn Radisson merk in België met de opening van Radisson Hotel Liège City Centre, wat het aantal hotels van de groep op 15 brengt.

Gelegen in het hart van de stad in de wijk Sainte-Marguerite (Cadran), ligt Radisson Hotel Liège City Centre op een steenworp afstand van belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal Saint-Lambert, de Montagne de Bueren en het Trésor de Liège.

Het hotel beschikt over 99 kamers en suites in zes categorieën, variërend van gezellige kamers tot suites met balkon en kitchenette. De houten, witte inrichting van de kamers weerspiegelt Radissons kenmerkende minimalistische Scandinavische stijl, waarbij comfort wordt gecombineerd met functionaliteit, met sporadische vleugjes kleur en lokale accenten.

De vergaderfaciliteiten van het hotel zijn geschikt voor kleine tot middelgrote professionele bijeenkomsten en privé-evenementen met maximaal 20 personen. De Radisson Bar verwelkomt bezoekers voor een ontspannen moment of een zakelijke bijeenkomst, met een menu met regionale producten.

“We zijn verheugd om ons eerste Radisson-hotel in België, en in Luik, te introduceren en in te spelen op de stijgende trend van bleisure-reizen. Radisson Hotel Liège City Centre weerspiegelt onze lokale cultuur in Luik, van de zwart-wit foto’s tot de verzorgde hapjes en drankjes op het menu, waaronder Curtius, Val-Dieu, en Tripick bieren, zowel onze zaken- als vakantiegasten kunnen er genieten van de Radisson-ervaring”, verklaart Kevin Demarteau, General Manager van Radisson Hotel Liège City Centre.

“Ons doel is om vastgoedprojecten uitsluitend op strategische locaties te ontwikkelen. We voeren vooraf grondig marktonderzoek uit en vaak haalt slechts één van de 50 voorstellen de eindstreep. Dit was het geval voor Radisson Liège City Centre, dat een nieuw accommodatieaanbod zal toevoegen aan de stad Luik,” zegt Thomas Lecluse, CEO van Unibricks en eigenaar van het hotel.

Als onderdeel van Nestia Group voegt Radisson Hotel Liège City Centre zich bij de drie bestaande hotels van de groep, waaronder Radisson Blu Balmoral Hotel, Spa.

Met de gezondheid en veiligheid van gasten en teamleden als topprioriteit, implementeert Radisson Hotel Liège City Centre het Radisson Hotels Safety Protocol programma.