Air Serbia

Air Serbia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië, heeft AVIAREPS, de wereldleider op het gebied van toerisme, luchtvaart en hospitality, aangesteld als pan-Europese vertegenwoordiger.

Met onmiddellijke ingang zal AVIAREPS Air Serbia een volledig scala aan verkoop-, reserverings- en ticketingdiensten bieden en de groei van de luchtvaartmaatschappij ondersteunen in Duitsland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Zweden, België, Denemarken, Noorwegen en Finland.

Air Serbia, met hoofdkantoor in Belgrado, stond tot de naamswijziging en rebranding in 2013 bekend als Jat Airways. Vanaf de hub Airport Nikola Tesla Belgrado en de Servische luchthavens in Niš en Kraljevo voert de luchtvaartmaatschappij regionale en internationale vluchten uit naar meer dan 60 bestemmingen in Europa, het Middellandse Zeegebied en Noord-Amerika, en via partnerluchtvaartmaatschappijen ook naar een groot aantal bestemmingen in Azië en Afrika.

De Balkan-regio, evenals de verbinding tussen de Balkanlanden en de mobiliteit van hun burgers, zijn van uitzonderlijk belang voor Air Serbia. De luchtvaartmaatschappij is van plan de vloot, die momenteel uit 19 vliegtuigen bestaat, tegen het einde van het jaar te vernieuwen. In augustus 2022 vervoerde Air Serbia meer dan 400 duizend passagiers, het hoogste aantal passagiers in augustus sinds de maatschappij in 2013 onder de huidige naam opereert.

Boško Rupić, General Manager Commercial and Strategy, Air Serbia: “AVIAREPS is de afgelopen jaren een sterke en betrouwbare partner voor ons geweest en we zijn verheugd de benoeming van AVIAREPS als onze vertegenwoordiger  in 16 landen in Europa aan te kondigen. We werken al samen met AVIAREPS in Noorwegen, Rusland, Turkije en Tsjechië en vanaf  heden zal AVIAREPS verantwoordelijk zijn voor onze verkoopactiviteiten op pan-Europees niveau. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de lokale teams van experts en onze aanwezigheid in Europa verder uit te breiden.”

Marcelo Kaiser, COO Aviation, AVIAREPS: “We zijn vereerd dat Air Serbia ons heeft aangesteld als Europese vertegenwoordiger. Het uitgebreide netwerk van eigen kantoren van AVIAREPS in Europa zorgt voor een gecoördineerde verkoopaanpak op alle markten. Onze lokale teams van hoogopgeleide professionals die gespecialiseerd zijn in de sales en reserveringen van luchtvaartmaatschappijen zullen Air Serbia helpen hun aanwezigheid uit te breiden en hun omzet te verhogen. Onze benoeming weerspiegelt de inzet en voortdurende uitbreidingsplannen van de luchtvaartmaatschappij in Europa en we kijken ernaar uit om de internationale groei van Air Serbia te waarborgen.”