Al 10.000 werkdagen in buitenland opgenomen

Elke TUI-medewerker mag tot 30 werkdagen per jaar een andere plaats, waar ook ter wereld, kiezen om van daaruit te werken. Een jaar na de introductie van dit wereldwijde TUI Workwide Programme hebben bijna 800 collega’s uit 34 verschillende landen in totaal 10.000 dagen op die manier flexibel gewerkt. Een werkverblijf in het buitenland duurt gemiddeld 8,5 dagen.

Veel collega’s gebruiken TUI Workwide als een verlengstuk van een gezinsvakantie. Voor anderen is het een ideale mogelijkheid voor een bezoek aan familie of vrienden in het buitenland zonder vakantiedagen te moeten opofferen. En voor nog anderen is het een uitgelezen kans om een tijdje op die plek te werken waarnaar ze al lang verlangen. Als werkplek voor hun mobiel kantoor trokken de TUI medewerkers al naar 82 verschillende landen.

Sybille Reiß, HR-directeur van TUI Group: “We gaan bij TUI heel flexibel om met hoe onze medewerkers hun werk organiseren, zowel in hun eigen omgeving als in het buitenland. De voorbije twee jaren hebben duidelijk gemaakt dat een virtuele samenwerking, zelfs over de landsgrenzen heen, heel efficiënt kan zijn. Tegelijkertijd zien we ook dat de werkplek op kantoor een belangrijke rol blijft spelen. Binnen de kantoorgebouwen beleef je de bedrijfscultuur van TUI, worden creatieve processen beter georganiseerd en verloopt de spontane uitwisseling met collega’s succesvoller. Flexibiliteit qua werklocatie en werktijden enerzijds en het kantoor als plek voor samenwerking en uitwisseling anderzijds, beide concepten horen bij elkaar en ze zijn zelfs complementair”.

Ook de Belgische medewerkers ontdekken TUI Workwide en ze gaan er na een voorzichtige start steeds talrijker op in. Spanje is tot nu toe het favoriete land van waaruit onze collega’s werken. Maar ook Frankrijk en Griekenland zijn populair.

Praktisch kan elke medewerker overal tijdelijk werken, ook buiten Europa, indien het functieprofiel dit toelaat. Hiervoor moet er enkel worden afgesproken met de manager die evalueert of dit buitenlands verblijf geen negatieve invloed heeft op de werking van het bredere team. En natuurlijk moeten de omstandigheden ter plaatse van die aard zijn dat de medewerker er zijn of haar job naar behoren kan uitoefenen.

Deze internationale werkmogelijkheid is een extra flexibele maatregel naast de soepele werkomstandigheden die TUI haar werknemers al geruime tijd biedt in eigen land, ook rond thuiswerk.