Saudia kiest Aviareps

Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, heeft AVIAREPS aangesteld als pan-Europees PR-bureau. Met onmiddellijke ingang zal AVIAREPS, de wereldleider op het gebied van toerisme, luchtvaart en hospitality, verantwoordelijk zijn voor de PR-activiteiten van de luchtvaartmaatschappij in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Saudia, voorheen bekend als Saudi Arabian Airlines, is de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten en lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Vanuit de belangrijkste hub in Jeddah en de twee secundaire hubs in Riyad en Dammam voert Saudia binnenlandse en internationale vluchten uit naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld. In de eerste helft van 2022 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 11,6 miljoen passagiers, een stijging van 80% ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Europa is een bijzonder belangrijke markt voor Saudia, aangezien de luchtvaartmaatschappij onlangs rechtstreekse vluchten van Saudi-Arabië naar verschillende bestemmingen in Zwitserland, Spanje en Griekenland heeft geïntroduceerd en van plan is het netwerk in Europa verder uit te breiden. In augustus vierde Saudia de 55e verjaardag van de eerste vluchten naar Londen, Frankfurt en Genève.

AVIAREPS zal de expansie van Saudia in Europa ondersteunen met strategisch PR-werk in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met het uitgebreide netwerk van eigen kantoren in Europa zorgt AVIAREPS voor een gecoördineerde PR-aanpak in alle acht landen. Beheerd door de hub in München, zullen AVIAREPS’ lokale teams effectieve PR-activiteiten ontwikkelen in lijn met Saudia’s algemene communicatiestrategie voor Europa en deze aanpassen aan de lokale markten.