And Dow’s it goes … verfrissende cocktail houdt de zomer in je glas

Op zoek naar een leuk alternatief voor het aperitief dat je jouw gezelschap wil schenken de komende eindejaarsfeesten? Waarom eens niet een cocktail op basis van witte porto proberen? Verras jouw gasten met een frisse creatie met een zuiderse toets!

David Lebeer, de barmanager van de Gentse cocktailbar The Cobbler die begin oktober nog deelnam aan de internationale World Class Club-bartendercompetitie voor ons land, geeft zijn eigen persoonlijke twist aan de in Portugal populaire porto-tonic en brengt zo de zomer in je glas!

Dow’s is te koop bij Carrefour. Aanbevolen verkoopsprijs Dow’s Fine White Port (75cl): €7,5

AND DOW’S IT GOES

50 ml Dow’s Fine White Port – 10 ml Peach apéritif wijn – 30 ml vers citroensap – 25 ml meloen siroop – 30 ml tonic water

Voeg alle ingrediënten toe aan een longdrink glas, gevuld met ijs. Garneer met een takje basilicum, een stukje (gedroogde) meloen en citroen zest.

Dow’s Port

De roots van Dow’s reputatie als een van de grote Port huizen reiken zo’n 200 jaar terug in de tijd. Gedurende de 19e en 20e eeuw waren Dow’s Vintage Ports wijnen mijlpalen in vrijwel elk gevierd jaar en zetten ze zo consequent de norm voor alle Port huizen.

Dow’s produceerde ook de enige Vintage Port, gemaakt in de 21ste eeuw, de Dow’s 2007 Vintage Port, met een perfecte score van 100 punten in Wine Spectator, en Wine Spectator’s Number One Wijn van het Jaar 2014 , Dow’s 2011 Vintage Port. Weinig wijnen kunnen deze kwaliteit en afkomst overtreffen.