Matusalem: de populairste rum van Cuba

Wie Cuba zegt, denkt meteen ook aan hun bekendste exportproduct: rum. Matusalem is een rummerk afkomstig uit Cuba met een heel bijzonder verleden. Speciaal voor het eindejaar pakken ze uit met prachtige cadeauset met een fles Matusalem Gran Reserva 15, vergezeld van een vintage dominospel. Het perfecte geschenk voor rumliefhebbers!

De heerlijke rum gaat gepaard met een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Matusalem werd opgericht in 1872 door Benjamin en Eduarod Camp in Santiago de Cuba. Al snel groeide Matusalem uit tot de populairste bruine rum van Cuba. Tenminste tot de jaren 1950 … Door het beleid van Fidel Castro moest de familie Alvarez uitwijken naar Miami waar ze de distillerij opnieuw opbouwden. Omdat er zoveel Cubaanse immigraten in de fabriek werkten, namen ze al snel enkele Cubaanse gewoontes mee. Zo verzamelden ze elke dag na het werk in Calle 8 om te praten en domino te spelen, een typisch spel uit Cuba.

Om dit bijzondere verleden te herdenken, brengt Matusalem nu een speciale gouden geschenkverpakking op de markt, inclusief vintage dominospel. Matusalem Gran Reserva 15 wordt momenteel geproduceerd in de Dominicaanse Republiek. De rum rijpt 15 jaar op eiken vaten en heeft een kenmerkende pikante en tegelijk ook zoetere smaak. Het smakenpallet bestaat uit citrus, gedroogd fruit, walnoten, vanille en zelfs een hint van gember. Matusalem Gran Reserva 15 is heel toegankelijk om te drinken.

Cocktail – The Dark Side of Matusalem

Inspiratie nodig voor een cocktail met Matusalem? Probeer dan zeker dit recept eens uit! 6 cl Matusalem Gran Reserva 15 – een flesje Ginger Beer – ¼ limoen. Pers de limoen uit in een glas, giet er het flesje ginger beer bij en voeg de 6 cl rum toe. Werk af met ijs en munt.

‘Matusalem Calle 8’ bevat een fles Matusalem Gran Reserva 15 (70 cl) en een dominospel. Het pakket is verkrijgbaar in de betere drankenhandel voor €42,50.

Wist je dat …

… Matusalem Gran Reserva 23 ook in een nieuwe verpakking zit? Het etiket aan de voorkant van de doos is afneembaar en doet ook dienst als een drupstop. Op de zijkant van de verpakking vind je dan weer tips om de smaken en aroma’s te pairen met eten. Matusalem 23 is te koop in de betere drankenhandel voor €60.