Anna de Codorniu, de leidende cava-brand in Spanje, wil ook Belgische fijnproever verwennen

Anna de Codorníu, het vlaggenschip van de wijnmakerij die cava creëerde en vandaag de dag de Spaanse favoriete cava, betreedt de Belgische markt met de bedoeling de mousserende wijnminnaars te veroveren. Anna de Codorníu Brut en Anna Rosé zijn beschikbaar bij Carrefour en Delhaize.

Anna de Codorníu Brut is een pure, levendige en vrouwelijke mousserende wijn. Anna was de eerste cava om de Chardonnay in zijn coupage op te nemen om op deze manier de delicate aroma’s en onmiskenbare frisheid op te nemen in een uniek karakter. ‘Anna’ reflecteert de Codornia erfgename die in 1659 trouwde met de wijnbouwkundige Miquel Raventós. Sindsdien is de familie Raventós eigenaar van Codorníu en bouwde de naam ‘Anna’ uit tot een wereldberoemd merk. Vanwege zijn geschiedenis en zijn prachtige smaak is Anna de Codorníu uitgegroeid tot het meest emblematische product van Codorníu, zowel thuis in Spanje als over de hele wereld.

Zijn frisheid en delicate toetsen maken hem tot een lekkernij en het ideale aperitief. Ook de pairing met schaaldieren en witte vis is perfect, maar hij is tevens een geschikte begeleiding voor sushi en sashimi of licht gekruide carpaccio.

Anna de Codorníu Brut Rosé is de rosé-versie van de meest iconische mousserende wijn van Codorníu. Elegantie en subtielheid zijn de belangrijkste kenmerken, grotendeels voortkomend uit toevoeging van 70% Pinot Noir, een van de meest prestigieuze variaties voor het maken van rosé-mousserende wijnen. Anna Rosé is heerlijk fris met toetsen van kersen en aardbei, met ragfijne bubbels. Ideaal voor aperitief en occasionele toastjes.

De oorsprong van Anna de Codorníu brengt ons terug naar de XVI eeuw en de geschiedenis van een familie wijnbouwers onder leiding van Jaume Codorníu. In 1659 huwde Anna, de enige erfgename van de Codornia-dynastie, Miquel Raventós. Een huwelijksceremonie die voor altijd twee unieke wijnbouwerfamilies zou verenigen. Anna de Codorníu, een sterke en kordate vrouw, heeft samen met haar man de basis gelegd van de huidige wijnmakerij Codorníu.

De wijn Anna de Codorniu ontstond in 1983 en was de eerste cava om de Chardonnay-variëteit op te nemen. Vandaag is het ongetwijfeld Codorníu’s meest iconische cava. Met zijn delicaatheid, elegantie en onmiskenbare frisheid vormt hij een eerbetoon aan de familienaam Codorníu.

Codorníu, sinds 1551

De groep Codorníu Raventós, een leider in de sector, is de oudste familiebedrijf in Spanje en een van de oudste ter wereld, maar ook de eerste producent van cava. Met meer dan 3.000 hectare wijngaarden bezit het wijnhuis, ontstaan in 1551, meer dan 450 jaar ervaring en ontving de voorbije jaren meer dan 150 prijzen en erkenningen voor zijn wijnen en cava’s.

Het domein omvat momenteel 10 wijngaarden, acht in Spanje (Bodegas Bilbaínas, Legaris, Scala Dei, Raimat, Bach, Nuviana, Abadía de Poblet en Codorníu), één in de Napa Valley in Californië (Artesa) en een andere in Mendoza – Argentinië (Septima).