La Fête au Palais – Lustin

Restaurant La Fête au Palais ligt als een uitzonderlijk juweel op een vooruitgeschoven rots waardoor je vanuit het restaurant en vanop het terras, rustig kan neerkijken op de Maas wat meteen een aansporing vormt om niet alleen van de rijkdommen van de keuken te genieten, maar ook om de prachtige natuur in ogenschouw te nemen.

La Fête au Palais is een weloverwogen naamkeuze en zinspeling die volgens Dominque Jansen, de passie en inspiratie van chef-kok, tevens schoonbroer, Michel Coquette, tot uiting brengt in zijn bereidingen.

Het restaurant opende 5 jaar gelden de deuren na een grondige renovatie van het pand, renovatie die volledig door de schoonbroers werd gerealiseerd en uitmondde in een hotel-restaurant met 6 kamers en restaurant met zicht op de Maas. De familiezaak biedt een bonte afwisseling van gerechten die enerzijds de loop der seizoenen volgen, maar tegelijk ook de lokale producten in de kijker stellen. De voorbije jaren wist het zich te profileren als een ideaal oord voor zakelijke maaltijden, tot een leuke gastronomische stopplaats maar ook als locatie voor recepties, familiefeesten en seminaries maar evenzeer als een bestemming om even lekker op het terras te ontspannen.

Naast de à la carte suggesties biedt La Fête au Palais van dinsdag tot zaterdag een lunch aan 26€ bestaande uit voorgerecht en hoofdgerecht, de formule ‘découverte-ontdekking’ voorgerecht, hoofdgerecht en dessertkeuze van de kaart wordt aan37€ aangeboden, terwijl de formule ‘Gourmet-Fijnproever’, twee voorgerechten hoofdgerecht en dessert opnieuw keuzes van de kaart 48€ kost. Deze keuzemogelijkheden laten aldus Dominique, de gast de vrije keuze zonder  hem in een keurslijf te dwingen. Het verplicht anderzijds de chef niet om extra ingrediënten aan te kopen voor zijn ‘vast’ menu zonder zekerheid tot afname. De meerprijs die hieruit normaal voortvloeit kan nu besteed worden aan een optimale  kwaliteitskeuze. Het gezellige interieur met stoere tafels en leuke versiering, piano en grote ramen ademt alleszins sfeer en gemoedelijkheid uit.

Leuke, krokante en beetgare hapjes vormden een leuke introductie die werd gevolgd door een heerlijke zalm. Als tussendoortje een bereiding van zander met garnituur van rivierkreeftjes, saus Nantua en sla garnituur, een mooie evenwichtige en succulente bereiding. Als afsluiter een filet mignon met garnituur van abrikoos en amandel en een dubbel mousseline enerzijds van selder en anderzijds van wortel. De eindtoets werd een fruitsalade met toefje van ijs en slagroom.

La Fête au Palais – rue Belvedère 1 – 5170 Lustin

Tel 081- 35 04 05 – www.lafeteaupalais.be

Gesloten op zondagavond en maandag

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 2 minutes

gezellig interieur, mooi terras

evenwichtige bereidingen

verrassende composities

Michelin:       BIB gourmand

aantrekkelijke gerechten boordevol smaak

chef verwerkt klassieke en moderne elementen

adembenemend zicht op de Maas

Delta:             3 sterren

hedendaags interieur

speelhoek voor kinderen

open sinds 2012

specialiteit van wildbereidingen

Franse en Belgische wijnen