Balls & Glory opent zijn tweede restaurant in Brussel

Brussel verwelkomt zijn tweede Balls&Glory. Na de Lakensestraat installeert Wim Bailleu, oprichter van Balls & Glory, zich aan de Beurs. Never change a winning team! Op het menu vind je handgedraaide gehaktballen met een stoemp of een salade als side. Alles met respect voor de seizoenen en producten van bij ons.

Na Gent, Antwerpen, Leuven, Eindhoven ontplooit Balls & Glory zich verder in onze hoofdstad. De flagshipstore in de Lakensestraat blijft natuurlijk draaien naast deze vestiging. Ondanks moeilijke tijden voor de Brusselse horeca twijfelen ze bij Balls & Glory niet. Openen deed Balls & Glory Beurs op 16 september. “We kenen binnen de horeca moeilijke tijden maar dit was voor ons net een extra motivatie om juist hier te openen”, legt Wim Bailieu uit, die trouwens zelf in Brussel woont.

“We hebben er bewust voor gekozen om ons naast de Beurs te vestigen omdat we voelden dat net deze plek een symbool was geworden voor ons land, onze stad en de inwoners ervan”, zegt Wim Baillieu, “het ligt ook helemaal in het verlengde van de boodschap van tolerantie en solidariteit die we willen uitdragen.”

DNZ, van muur tot het bord

Balls & Glory verzorgt zijn uiterlijk… Wim Baillieu maakt dan ook gretig gebruik van Belgische design en van duurzame materialen om zijn restaurant een eigen karakter mee te geven. Zo eet je de gevulde gehaktbal uit een Piet Stockmans bord by Serax. De open keuken staat centraal en is het kloppend hart van de zaak. De mooie, groene keramieken tegels van dit keukenblok maken het plaatje compleet. Varkenslampen van op de boerderij en de vele planten brengen de boerderij naar de stad. Wanneer het zonnetje schijnt kan je natuurlijk ook terecht op het terras.

De eerste gehaktbal werd gedraaid in mei 2012 te Gent. Balls & Glory ontstond met een zeer welbepaald doel voor ogen : een gezond alternatief bieden op de fastfood markt en de mensen educatief bewust maken van de voordelen van slow food. Ook daarom vind je bij Balls & Glory bijvoorbeeld gratis water op tafel. Momenteel telt Balls & Glory zes vestigingen in België en Nederland, één foodtruck, een samenwerking met Deliveroo en liggen de ballen in verschillende supermarkten.