Beaujolais Nouveau

Beaujolais. Het woord zelf heeft al een beetje magie, vindt u niet? Beaujolais is wijn gemaakt om mee te vieren. Getekend naar het beeld van de familie Duboeuf, werken we al jaren om van Beaujolais een essentieel onderdeel van elke tafel te maken. Deze wijn is populair omdat hij feestelijk, vriendelijk en vrolijk is. En welk feest is er mooier dan de aankondiging van een nieuwe oogst?

Op donderdag 17 november vierden we de lancering van de Beaujolais Nouveau 2016 van Georges Duboeuf!

Jaargang 2016 is niet evident geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn. De lente was koud en regenachtig en werd gekenmerkt door 2 zware hagelstormen die door de crus zijn getrokken. Gelukkig is er in perfecte omstandigheden geoogst sinds mid-september en mits de nodige aandacht voor selectie, kan er tevreden worden uitgekeken naar het resultaat van een prima oogstjaar.

BEAUJOLAIS-VILLAGES NOUVEAU 2016

Mooie gekleurde granaatrode schittering in het glas. In de neus vinden we frisse, jonge aroma’s van rood en zwart fruit. Perfect evenwicht in de mond. Een genereuze, volle wijn met de een mooie aromatische complexiteit die wordt benadrukt door een fijne frisheid. Magische finale met overvloed van fruit.

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016

Mooie briljante kleur die het midden houdt tussen karmijnrood en purper. Intense jonge neus met aroma’s van zwart en rood fruit, aardbeienmarmelade en noties van wit steenfruit. In de mond vinden we deze gulle fruitsensaties terug met de nodige frisheid. De charmante finale toont zich soepel en krokant.

Flessen verkrijgbaar vanaf 17/11/2016. Overzicht verkoopspunten op www.lewine.be