Foodtrotter – Een smakelijke wereldreis!

Sluit even de ogen, haal diep adem en probeer alles te vergeten wat u weet, dacht en meende te weten over kant-en-klaarmaaltijden of bereide schotels. Wel, vanaf nu kunt u proeven, ontdekken, genieten, verrast worden door Foodtrotter. Dit nieuwe concept neemt u immers mee op een culinaire wereldreis. Het gaat om ‘bereide schotels’ ja, maar ze smaken alsof ze uit een gewone maar verre keuken komen, met subtiele aroma’s en heerlijke smaken.

Foodtrotter, da’s lekker en neemt je mee op reis l

Van Azië naar Latijns-Amerika, langs Afrika en nog andere bestemmingen, een plezierreis met een reeks heerlijke gastronomische ontdekkingen die uw smaakpapillen zeker zullen doen tintelen. Kurkuma, citroengras, gember, koriander, garam masala, basilicum, kerrie, teriyaki, Szechuan, Colombo, rougail: een immens palet aroma’s en smaken dat, via authentieke en lekkere bereidingen uiteindelijk beschikbaar wordt dankzij het concept van de kant-en-klaarmaaltijden, soepen en granensalades, die echt wel vernieuwend zijn.

Het koken, ook en misschien vooral van exotische recepten, blijft een genot. Maar door gebrek aan kennis en misschien wel vooral aan tijd, is het niet altijd makkelijk om soms zeer complexe gerechten met vaak heel wat ingrediënten zelf te maken. Dat is de reden waarom het Foodtrotter concept nu een gat in de markt vult.

Foodtrotter, da’s lekker en het is authentiek l Het zijn precies de ‘smaken van elders’ en de reislust van de moderne mens die het team van Foodtrotter op het idee brachten om de smaakemoties van al die werelden dichterbij ons te halen. Het team bestaat uit: Erik Smeys, een kosmopolitisch zakenman en fan van de Aziatische keuken, Terence McGarity, een veelbelovende jonge chef die werkte in tophotels in Dubai en Barcelona, Philippe Audonnet, de Zwitserse sterrenchef met een sterke reputatie in de verfijning van ‘klassieke’ recepten.

Zij konden via hun gastheren in het buitenland – ver van de traditionele toeristische ‘variaties’ -vaak genieten van het magische en intieme moment dat een maaltijd toch is. Op deze manier ontdekten zij de familiale versies van een verscheidenheid aan keukens. Gevarieerde, gulle recepten met ontelbare ingrediënten die diep geworteld zijn in de culinaire praktijk van de betrokken landen

Foodtrotter, da’s lekker en vrij van additieven l Waarom verschilt het aanbod van Foodtrotter van wat men elders kan vinden? Vooreerst zijn het gerechten die gegarandeerd geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of andere additieven bevatten. Ze worden gestoomd en vacuüm verpakt via een procedé waardoor de originele smaken helemaal bewaard blijven. Ze worden klaargemaakt in Heppignies (Henegouwen) en gebruiksklaar geleverd in recycleerbare bakjes. Geruststellende troeven dus zowel voor de gezondheid als voor de milieuvriendelijkheid!

Foodtrotter, da’s lekker en grenzeloos l Het aanbod van Foodtrotter kent geen grenzen: elk gerecht is gebaseerd op een recept van een gastgezin uit het betreffende land en is ook zodanig authentiek gecertificeerd.

Enkele voorbeelden : Kip met pindasaus (recept van Agung- Indonesië),  Moqueca van garnalen (recept van Franciana – Brazilië). Chili con carne (recept van Pablito – Mexico). Teriyaki van zalm (recept van Akira – Japan). Rougail van garnalen (recept van Anicette – Antillen). Paella Valenciana (recept van Roberto – Spanje).  Tom Gha Kai soep, scampi’s & kokosmelk (recept van Mayariah – Thailand).

Het gaat momenteel samen om zo’n dertigtal gerechten uit de wereldkeuken en ook nog traditionele soepen en heerlijke salades met intense smaken van elders: Thailand, Brazilië, de Antillen, de Maghreb, Japan, China, … Maar er zijn natuurlijk ook enkele recepten van bij ons!

Een smakelijke wereldreis – De favorieten van Terence Mc Garrity l

Vol au vent : Oorsprong: België Probeer deze klassieker op basis van gevogelteballetjes en kip, overgoten met een romige champignonsaus, geserveerd met een heerlijk smeuïge aardappelpuree. Mole Poblano Oorsprong: Mexico – De Mole Poblano is een culinaire Mexicaanse specialiteit bestaande uit kip met een origineel sausje op basis van cacao met pinda’s en bakbananen.

Kip groene curry Oorsprong: Thaïland – De kip met curry valt niet weg te denken uit de Indische keuken. Ontdek het Foodtrotter recept voor kip met groene curry, geserveerd met rijst en een sausje van kokosmelk. Het gerechtje wordt versierd met courgettes, bonen en rode pepers. Rendang Oorsprong: Indonesië – De Rendang is een fantastische ontdekkingsreis doorheen Indonesië op basis van rundsvlees gekookt in kokosmelk en op smaak gebracht met gember, geelwortel en een variëteit van kruiden. Soep Tom Kha Gai – Oorsprong: Thaïland – Keftaballetjes in tomatensaus met couscous Oorsprong: Marocco – Ontdek dit gerecht boordevol Oosterse smaken op basis van heerlijke keftaballetjes in een tomatensausje, geserveerd met een couscous bepareld met courgetten en aubergines. Een toppertje!

Foodtrotter Corner Shop – Charleroisesteenweg 27 – 1060 Sint-Gillis. U kunt alle gerechten meenemen, ze laten leveren dankzij de samenwerking met Deliveroo, of er ter plekke van genieten. De corner telt een veertigtal plaatsen in een zeer aangenaam, natuurlijk en toch hedendaags decor.

Foodtrotter mikt op een ‘urban’ publiek, dat openstaat voor reizen en ontdekkingen, dat veel belang hecht aan een gezonde, verfijnde voeding van onberispelijke kwaliteit.

Openingsuren : Van maandag t.e.m. vrijdag van 07:00 tot 19:00 – Zaterdag van 09:00 tot 18:00 – Gesloten op zon-en feestdagen – www.foodtrotter.com