Beleef de wereldwonderen in 2022

Twaalf avonturen met Anantara Hotels, Resorts & Spa’s. In het nieuwe tijdperk van reislust hoeven nomaden die een avontuurlijk jaar willen plannen niet verder te kijken dan de Anantara reisgids voor 2022. Van ravijnen tot oorverdovende watervallen, technische fenomenen en overblijfselen van verloren oude beschavingen, Anantara dompelt je onder in de wereldwonderen.

Bewonder het handwerk van moeder natuur met Natural Wonders:

Sta op de rand van Victoria Falls, Zambia : Royal Livingstone Victoria Falls Zambia Hotel by Anantara ligt aan de rand van de watervallen, binnen gehoorsafstand van de Mosi-oa-Tunya; wat ‘De rook die dondert’ betekent. Gasten hebben onbeperkt gratis toegang tot de watervallen, durvers nemen een duik in de Devils Pool, een natuurlijke rotsrichel met dramatisch uitzicht over de watervallen.

De Groene Vallei, Oman : Anantara Al Jabal Al Akhdar, op twee uur rijden van Muscat, is een van de hoogst gelegen resorts ter wereld en biedt Omaanse pracht en praal met uitzicht op de legendarische Groene Berg. Men kan sterren kijken vanaf het uitkijkplatform waar prinses Diana ooit zat en de Jabal Activity Wall beklimmen vai de ferrata die over de kliffen slingert.

Zwerf door de Sahara woestijn, Tunesië  : Anantara Sahara Tozeur Resort & Villas ligt aan de rand van een glinsterende zoutvlakte en is een luxueuze toegangspoort tot de majesteit van de Sahara. Ontwaak met de opkomende woestijnzon vanuit uw privézwembadvilla voor u een tocht maakt door het dramatische Atlasgebergte naar verlaten 14de-eeuwse Berberdorpen. Het onwereldse woestijnlandschap diende als opnamelocatie voor de Star Wars film, Episode I The Phantom Menace.

Mistige ochtenden op het drielandenkruispunt, Thailand : De serene jungle van Noord-Thailand biedt eindeloze vergezichten over de grenzen van Myanmar en Laos. Rits over de Mekong rivier in een iconische longtail boot, wandel met reuzen in Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort’s naburige olifantenkamp, om olifanten in hun natuurlijke habitat te observeren.

Betoverende kunstwonderen van vroeger en nu:

Stap terug in de tijd bij het Colosseum, Italië : Het Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel opent in 2022 en hangt boven de oude thermale baden van Diocletianus. Het hotel heeft originele elementen die in 1705 in opdracht van paus Clemens XI zijn gemaak, de lobby was een opnamelocatie voor de film House of Gucci. Een reis naar Rome is pas compleet met een bezoek aan het Colosseum uit de 1e eeuw en Anantara geeft er een moderne draai aan door gasten rond te laten toeren door de Eeuwige Stad in vintage Vespa’s met zijspan.

Raak de wolken aan in Burj Khalifa, VAE : De Burj Khalifa kan bogen op verschillende wereldrecords, waaronder het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Het gloednieuwe Anantara World Islands Dubai Resort, zelf gelegen op een technisch hoogstandje op de archipel van de World Islands, biedt een onbelemmerd uitzicht op de Burj Khalifa en de dramatische skyline van Dubai.

Transcend naar Mindfulness bij Angkor Wat, Cambodja: Anantara Angkor Resort is een luxe all-suite hotel in Siem Reap, en het dichtst bij de UNESCO World Heritage Site van Angkor Wat. Op slechts 15 minuten afstand, de perfecte uitvalsbasis om de tempels per tuk-tuk, Vespa of helikopter te verkennen. Unieke ervaringen zijn onder meer Temple Running, waarbij gasten over dezelfde paden kunnen lopen die Khmer-keizers en boeddhistische monniken sinds 802 na Christus hebben bewandeld.

Duik in thermale baden in Boedapest: De stad die dateert uit het Romeinse Rijk, is beroemd om zijn mineraalrijke thermale baden en kuurcultuur. Anantara New York Palace Budapest Hotel, biedt een architectonische ode aan de Belle Époque tijd, gasten kunnen een geneeskrachtige duik nemen in de wereldberoemde thermale baden, de stad doorkruisen in een vintage VW Campervan en Pálinka proeven.

Pelgrimstocht naar het oude fort van Sri Lanka : Op een rots aan de zuidkust van Sri Lanka, wordt Anantara Peace Haven Tangalle omringd door goudkleurige stranden en kokospalmen. Vlieg per helikopter boven de weelderige jungles van het tranendal eiland om Sirigiya te observeren. Deze archeologische site, ooit het favoriete vakantieoord van koningen, biedt ‘s werelds best bewaarde en oudste watertuinen.

Cruise naar de oude hoofdstad van Siam, Thailand: Vertrekkend vanuit het Anantara Riverside Bangkok Resort, biedt de Loy Pela Voyages riviercruise een unieke manier om de rivier der koningen in ultieme luxe te ervaren. Terwijl Bangkok aan u voorbijglijdt, observeert u het dagelijkse leven van de in oranje gewaden geklede monniken voordat u aankomt in de oude hoofdstad Ayutthaya om oude paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden te verkennen.

Verken de mysteries van de diepte met Marine Wonders:

Zweef over de oceaan met Manta Rays, Malediven : Duik met mantaroggen in de beschermde omgeving van Hanifaru Bay. Met een spanwijdte van enkele meters kunnen deze fascinerende wezens zich tijdens de volle maan met wel honderd verzamelen. Anantara Kihavah Maldives Villas, gelegen op het Baa Atoll in een UNESCO Biosfeerreservaat, biedt een luxe paradijs. Gasten kunnen ook tot diep in de nacht sterren kijken in het enige over water observatorium van de Malediven.

Duiken met reuzen, Thailand  : Drijf tussen koraaltuinen en glinsterende scholen, waar het onderwaterleven floreert in elke denkbare vorm. Ga vanaf de witte zandstranden van Koh Phangan zwemmen tussen walvishaaien, barracuda’s en anemonen in het Anantara Rasananda Koh Phangan Resort. De zuidelijke eilanden van Thailand zijn wereldberoemd, vereerd om hun duikzichtbaarheid