Festivals Malta lanceert II-Karnaval ta Malta 2022 programma

Op de mediterrane Maltese eilanden is carnaval één van de hoogtepunten van het jaar. Daarom heeft Festivals Malta aangekondigd dat er ondanks de pandemie toch enkele carnavalsactiviteiten zullen plaatsvinden, in een aangepast programma dat de huidige Covid-19 richtlijnen volgt.

Annabelle Stivala, CEO van Festivals Malta, verklaart: “Onze grote wens was om de carnavalsvieringen in hun oude glorie te herstellen. Helaas hebben we het programma vanwege de situatie moeten aanpassen. We weten dat het niet kan tippen aan het traditionele carnaval, dat jaarlijks wordt gevierd door duizenden Maltezen en toeristen die er speciaal voor naar Malta komen. Toch houden we met dit programma de carnavalsgeest levend.”

Het programma

Het Il-Karnival ta’ Malta programma bestaat uit verschillende kunstzinnige installaties die tussen 25 februari en 1 maart 2022 in de straten en op de pleinen van Valletta te bewonderen zijn. Ook is er een carnavalsfototentoonstelling van de Duitse fotograaf Frank Kirchner en een tentoonstelling met de mooiste en indrukwekkendste kostuums van de afgelopen jaren. In het eeuwenoude Manoel theater wordt er een voorstelling voor het hele gezin opgevoerd. Met drama, dans, projecties, spelletjes en zang beleven en ervaren kinderen carnaval zelf.

De minister van Nationaal Erfgoed, Kunsten en Lokaal Bestuur, Hon. José Herrera, voelt mee met de carnavalsliefhebbers die hun favoriete feest niet kunnen vieren zoals ze gehoopt hadden. Daarom heeft hij aangekondigd dat de regering samen met Festivals Malta een carnavalesk cultureel programma zal organiseren dat op 20, 21 en 22 mei 2022 plaatsvindt. “Zo kan de carnavalsgemeenschap toch veilig genieten van deze langverwachte activiteiten,” stelt hij.

www.visitmalta.com