Belgische hamburger-hit Ellis Gourmet Burger opent in Nederland

9 december gratis hamburgers voor Rotterdam

 

Liefhebbers van een hamburger keken er al langer naar uit: de komst van de Belgische succesvolle hamburgerrestaurantketen Ellis Gourmet Burger. Ruim twee jaar geleden startte een clubje vrienden en burger-enthousiastelingen een eerste vestiging in België, inmiddels zijn er zeven filialen. En binnenkort start Ellis Gourmet Burger in Nederland. Op dinsdag 9 december opent officieel de eerste vestiging in het hartje van Rotterdam (aan het Stationsplein 49, voor het Centraal Station), twee maanden later volgt een tweede vestiging in Amsterdam. Als cadeautje aan de stad Rotterdam worden er op dinsdag 9 december van 12:00 uur tot 20:00 uur gratis Ellis Gourmet hamburgers geserveerd in het restaurant.

Aan de basis van het succes staan topkwaliteit burgers, gemaakt van eerste keus rundvlees met net voldoende vetgehalte om een optimale smaak te garanderen én een à la minute  bereiding. Vers gebakken broodjes,  verfijnde garnituren, originele bereidingen en een eigentijdse look&feel en presentatie zijn andere pijlers van het concept. Regelmatig worden chefs van naam en faam uitgenodigd om een signature burger te ontwikkelen die tijdelijk als ‘special’ op de menukaart wordt gezet o.a. Nick Bril (*** voorheen Oud Sluis/La Chapelle) en Viki Geunes (** ’t Zilte).

Hamburgerboom: Het restaurant speelt in op de trend van fast casual dining (eenvoudig maar goed gemaakt eten in een restaurant-setting). In veel landen is de opkomst van de kwaliteitshamburger niet te stuiten. Vaak kleinere spelers die een eerherstel voor de klassieke hamburger voor ogen hebben.  Bekend in de VS zijn o.a. Hamburger Shack, Burger Joint Le Meridien en Bouchon Bakkery. In Londen ziin kleinere ketens zoals Byron Burger (30 vestigingen in London) en Gourmet Burger Kitchen (54 vestigingen in de UK) aan een opkomst bezig. Op het menu, een nieuwe generatie betere kwaliteitsburger, geprepareerd en geserveerd in een aangenaam restaurantkader. Anders dan andere in Nederland bekende hamburgerconcepten (met bestelling aan de counter) is Ellis Gourmet Burger een volwaardig restaurant met bediening aan tafel.

De naam Ellis.: Vanaf eind negentiende eeuw zetten Duitse immigranten vanuit Hamburg via Ellis Island (gelegen voor New York de eerste voet aan wal. Door hun eeuwenlange handelsrelaties met Esten, Letten, Finnen en Russen hadden ook zij zich een voorkeur voor rauw gehakt rundvlees eigen gemaakt. Het bakken van een steak tartaar was voor hen een volgende stap en zo introduceerden ze op de Wereldtentoonstelling van 1904 in St. Louis hun innovatie die naar de stad van hun afkomst genoemd werd. Door de korte baktijd stond de hamburger in de Verenigde Staten al gauw symbool voor snel en goedkoop voedsel.