Belvedere vodka lanceert M16- verzameleditie

Ter gelegenheid van de samenwerking met Spectre brengt Belvedere Vodka hulde aan de inlichtingendienst MI6. Dat gebeurt met de lancering van een nieuwe fles in een beperkte editie. Het merk werkt hiervoor samen met het bekende hoofdkwartier van MI6 in Londen, Vauxhall Cross. Met slechts 100 genummerde flessen over de hele wereld zal deze ‘limited edition’ ongetwijfeld een écht verzamelobject worden voor Bond-aficionados én Belvederefans.

De MI6-flessen in gelimiteerde editie beelden een stijlvolle ets af van het MI6-hoofdkwartier; een unicum voor Belvedere aangezien het herkenbare Belvedere Palace-logo nooit eerder werd vervangen door een ander gebouw. De MI6-schets werd met de hand geïllustreerd door de beroemde Bonddesigner Ken Adam, en is een exacte replica van het echte gebouw, dat ontworpen werd door Terry Farrell. Het is een van de meest iconische Londense bouwwerken en figureerde in de loop der jaren in tal van Bondfilms, zoals ‘GoldenEye’, ‘The World is Not Enough’ en de meest recente film ‘Skyfall.’

Een tweede kenmerk, eveneens een unicum voor Belvedere, is het gebruik van groene inkt in plaats van het kenmerkende blauw. De hoofden van MI6 houden al jarenlang de traditie in stand om documenten te ondertekenen met groene inkt, een kleur die vaak wordt geassocieerd met senioriteit. De traditie gaat terug op het allereerste hoofd van MI6, Captain Sir Mansfield Cumming, die de gewoonte had om gelezen documenten te paraferen met een C in groene inkt. Ian Fleming nam dit aspect over voor zijn personage ‘M’, die altijd met groene inkt schrijft.

De beroemdste luxewodka ter wereld, een pionier in smaak en innovatie, brengt deze limited edition exclusief uit om zijn partnerschap met Spectre te vieren, en biedt de liefhebbers een unieke kans om deel uit te maken van Belvedere Vodka en de Bondgeschiedenis.