Billy Skell-Cohen, nieuwe CEO Eden hotels

Eden Hotels (“Eden”), de Nederlandse hotelgroep in eigendom van de familie Dijkstra en KSL Capital Partners (“KSL”) kondigt aan dat Billy Skelli-Cohen (45) is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Léon Dijkstra introduceerde zijn opvolger bij de Eden Hotels teams, en informeerde over zijn nieuwe rol in de Raad van Commissarissen. De door KSL gedane meerderheidsinvestering (december 2021) in de groep moet de gecombineerde ambitie om het bedrijf te laten groeien en uit te breiden naar Europa mogelijk maken.

Eden Hotels bezit en exploiteert momenteel 14 hotels met bijna 2.000 kamers, voornamelijk in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden. Het bedrijf is in bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra en omvat onder meer het 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Op dit moment werken er meer dan 500 mensen bij het bedrijf, verdeeld over de hotels en het Service Centre.

De investering van KSL zal Eden in staat stellen een groeiplan in Nederland en Europa te realiseren. Skelli-Cohen is zeer ervaren in hospitality met een track record in investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Voorheen als CEO van Lore Group, leidde Skelli-Cohen de acquisities, herpositionering en exploitatie van haar iconische hotels zoals Pulitzer Amsterdam, Sea Containers Londen en Riggs Washington DC. Onlangs richtte Billy, het binnenkort te lanceren, hospitality merk Àterre mede op.

Léon Dijkstra: “Ons partnerschap met KSL in december markeerde het begin van onze groeiplannen, het aan boord hebben van Billy zal ons helpen dit te realiseren. Met de steun van KSL, ons kern-DNA en Billy’s ervaring brengen wij Eden naar het volgende niveau en starten onze Europese groei”. Skelli-Cohen : “Het is een voorrecht en een eer om toe te treden tot een familiebedrijf dat al heel lang bestaat, dat in twee generaties een aantrekkelijke collectie hotels in het centrum van de steden heeft opgebouwd en nu deel uitmaakt van de indrukwekkende portefeuille van KSL. Ik kijk ernaar uit om de krachten te bundelen met het bestaande team om de ontwikkeling en groei te stimuleren en Eden hotels in staat te stellen het volgende hoofdstuk in haar geschiedenis te schrijven”.

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf bestaande uit 14 hotels gelegen in stadscentra door heel Nederland. Al 75 jaar biedt Eden Hotels een unieke lokale ervaring aan haar gasten. Het bedrijf bestaat sinds 1947 en is groot geworden onder leiding van oprichter Sjoerd Dijkstra.  De hotelgroep bestaat uit het Hard Rock Hotel Amsterdam American, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Jan Luyken Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel in Rotterdam.