Bitter boven: Campari verklaart het aperitiefseizoen voor geopend

De trend van bitter zet door. En dat vertaalt zich deze zomer naar inventieve ideeën voor een verfrissend aperitief. Campari verklaart alvast het aperitiefseizoen voor geopend met Campari Tonic, een eigentijdse smaakmaker die bitter even smaakvol als stijlvol serveert.

Bitter is het nieuwe zoet: De internationale bittertrend is ook naar ons land overgewaaid. Om er even te blijven, voorspellen trendwatchers, want bitter is het nieuwe zoet. Zo gaat de nieuwe generatie Dertigers bewust op zoek naar pure, authentieke smaken, met oog voor kwaliteit, gezondheid en verrassende combinaties. En dan kom je haast automatisch bij bitter uit.

Dat de smaak populair is, blijkt ook uit de bitterstudie die Campari liet uitvoeren door iVox, in samenwerking met de KULeuven. Na zoet is bitter de meest favoriete smaak van de Belgen: vier op de tien – vooral Vlamingen en vrouwen – zijn fan. Bittere dranken gelden daarbij als perfecte dorstlessers, wakkeren de eetlust aan én brengen het zomergevoel naar boven. Zo klinkt 40% van de vrouwen en 50% van de mannen graag met een bitter aperitief op de zomer.

Campari Tonic, verrassend fris: Vandaag wordt bitter nog vaak gecombineerd met zoet, maar trendwatchers zien een evolutie naar puur bitter. Met twee klassiekers – Campari en tonic – schuift Campari alvast een verrassend verfrissend aperitief naar voor. Sofie Ketels, een van de weinige vrouwelijke mixologisten in België én winnares van de Negroni Campari Bartender Contest Benelux 2015: “Zo verfrissend als Campari Tonic smaakt, zo zomers ziet hij eruit met een rebels rode kleur en pittig partje limoen. Het ideale aperitief om je gasten te ontvangen op een zomerse avond.”

Een authentieke Campari Tonic maak je zo: Doe een viertal ijsblokjes in een groot wijnglas. Giet daar 5 cl Campari bij. Voeg hier 15 cl premium tonic en een schijfje limoen aan toe.

Over Campari

Campari is een hedendaagse en charismatische klassieker. Het recept, dat vandaag nog altijd op dezelfde manier gemaakt wordt als in 1860 in Novara, fungeert ook als basis voor heel wat andere bekende cocktails in de wereld. Campari is een alcoholische drank waarbij de typische bitterzoete smaak wordt verkregen uit planten, fruit en kruiden, aangevuld met suiker en gedestilleerd water.

Met zijn typische rode kleur, intense aroma en bitterzoete smaak staat Campari symbool voor intrige en plezier, wat vanzelf leidt tot een stimulerende drinkervaring. Deze waarden maakten het merk Campari dan ook beroemd over heel de wereld. Campari is uitgegroeid tot een icoon van Italiaanse passie, stijl en uitmuntendheid.  www.camparigroup.com