L’Histoire 32 – Aalst

In een historisch herenhuis daterend uit 1932 vonden Jason Spinoy en Laurence Menten ideaal onderkomen om hun nieuwe restaurant onder te brengen. Na de ontdekking van het pand waren een aantal werkzaamheden nodig, met respect voor enkele mooie decoraties, vooraleer ze begin 2015 aan de slag konden.

De chef van l’histoire 32, Jason Spinoy, studeerde aan de hotelschool van het  VTI in Aalst en het KTA in Hasselt en startte na verschillende stages bij gerenommeerde restaurants, samen met zijn partner Laurence in 2013, de exploitatie van een taverne in het Vlaams-Brabantse Londerzeel. Tijdens deze periode leerde hij zijn eigen zaak runnen en kon hij zich nog verder verfijnen in het culinaire gebeuren. Om de laatste fijngevoeligheden in de vingers te krijgen, liep hij nog een dag per week stage bij sterrenkok Jan Tournier in Lommel. Hier ontmoette hij ook diverse gepassioneerde en gedreven mensen uit de sector en bloeide zijn echte passie: ‘koken als gedurfd spelen met ingrediënten’, volledig open.

Zijn andere passie is zijn jeugdvriendin Laurence Menten, met wie hij al jaar en dag als twee handen op één buik zijn hart volgt. Tijdens haar studie haartooi -waar zij met grote onderscheiding afstudeerde- werd zij vooral aangetrokken door het aspect ‘gastvrijheid en onthaal.’ wat van haar een gedroomde gastvrouw maakte. Zij leerde de kneepjes van het vak door van kleins af aan mee te werken in de horeca, van het verzorgen van kleine recepties tot banketten en feesten, niets is haar vreemd. De bundeling van dit ontluikend talent heeft er ook voor gezorgd dat hun Taverne “ ’T een en ’t ander” in 2014 bij de 20 genomineerden voor de Hospitality Awards geraakte.

Het mooie herenhuis in Aalst is een ideaal decor en gedroomd pand om hun beider droom echt concreet te kunnen maken, nl mensen verwennen met de beste ingrediënten, de nieuwste technieken en met een culinaire vooruitstrevende visie: l’histoire 32 was geboren.

In restaurant l’ Histoire 32 wordt er enkel gewerkt met de formules HISTORY , WISH  & THE DREAM . Tijdens de week kan je ‘s middags echter kiezen voor een lunch-menu bestaande uit 2 of 3 gangen. Deze worden op regelmatige basis samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten. Het spreekt voor zich dat er enkel wordt gewerkt met kraakverse topproducten, die op een speelse manier worden verwerkt zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke smaken. Er worden gerechten gecreëerd, die door de originele benadering inzake bereiding en presentatie, alle zintuigen prikkelen.

De ongedwongen sfeer in restaurant l’ Histoire 32 in Aalst zorgt voor de ideale omgeving om te genieten van culinaire hoogstandjes. Laat je verrassen door onze versie van de klassiekers en ervaar de smaken in onze culinaire vernieuwingen. ​

Het eerste stukje van ons verhaal, van l’Histoire 32, hebben we na een jaar boordevol activiteiten, aldus Laurence kunnen schrijven. Een jaar waarbij we op aanraden van onze klanten, enkele hoeken hebben kunnen bijschaven. Een jaar waarin ze ons hebben geïnspireerd om ons l’Histoire 32-menu te verfijnen met de formules : HISTORY , WISH  & THE DREAM. In het l’Histoire 32-menu vinden de gasten iedere maand een andere creatieve, speelse touch van chef Jason terug met smakelijke gerechten die nog lang nazinderen op de smaakpapillen.

Jason probeert trouwens ook zoveel mogelijk te creëren in functie van het seizoen bij het uitwerken van zijn menu’s, terwijl gastvrouw Laurence adviserende tips verzorgt  over de passende wijnkeuze bij ieder gerecht. Het samenvloeien van al deze elementen is een van de basisredenen om restaurant l’Histoire 32 op te nemen in de gilde JRE.

Als onderdeel van het feestmenu JRE verzorgde l’Histoire 32 de bereiding van een geurige, decoratieve gerookte paling met eendenlever, rode biet en rode appel; een knapperige en lekkere Europese kreeft met wortel, vadouvan Versteghen en fregola; een malse, leuk rosé gehouden cervena, Nieuw Zeelands hert, aardpeer, aardappel en een vijfdelig kruidenboeket. Als afsluiter opteerde Jason voor een creatie van braambes, chocolade Valrhona en Cabernet Sauvignon azijn, erg smeuïg met succulente smaaktoetsen.

L’Histoire 32 – Molenstraat 52 – 9300 Aalst

Tel 0475 -49 09 94 – www.lhistoire32.be

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

moderne, hedendaagse keuken

succulente bereidingen

gerestaureerd herenhuis

elegante bediening