Bodegas Riojanas lanceert nieuw VIORE Ribera del Duero assortiment

• VIORE brengt een dynamischer en modern concept toe aan de waarden van Ribera del Duero, ondersteund door de eeuwenoude expertise van Bodegas Riojanas.

Bodegas Riojanas Group presenteerde het VIORE-merk, een nieuw assortiment wijnen uit Ribera del Duero, die beoogt bij te dragen aan de traditionele waarden van deze bekende Spaanse oorsprongsbenaming ‘een dynamischer en bijgewerkte concept voor consumenten op zoek naar nieuwe ervaringen’, aldus CEO Santiago Frías, die verklaart dat het een “nieuwe manier is om de wereld van wijn te begrijpen, een innovatief concept dat door Bodegas Riojanas wordt onderschreven en zijn meer dan honderd jaar ervaring.” Het historische bedrijf, opgericht in de DOCa. Rioja door de Frías en Artacho druivenhuizen aan het eind van de 19e eeuw consolideert zijn expansiestrategie met een scala aan topwaardige Spaanse wijnen onder het merk VIORE in D.O. Toro, D.O. Rueda en nu ook D.O. Ribera del Duero.

Met de Franse wortels betekent de naam VIORE “een smaak voor de vreugde van het leven.” Achter dit concept ligt ‘een frisse, leuke, makkelijk te drinken wijnstijl, gemaakt voor een generatie wijnliefhebbers die de wijncultuur nadelig benaderen, Op een leuke en informele manier, “legt Santiago Frías uit. Het nieuwe VIORE-assortiment in Ribera del Duero bestaat uit een jong rood, een eiken rood en een Crianza rood, die allemaal de onmiskenbare persoonlijkheid van hun oorsprong in de strenge Castiliaanse landen aanduiden, die door de rivier Duero worden besproeid, waardoor aroma’s en smaken ontstaan Verpakt met authenticiteit. Slechte bodems, een droog klimaat met sterke contrasten, oude wijngaarden geplant met elegante druivenrassen zoals Tempranillo of Tinta Fina zijn de oorsprong van wijnen met een grote aromatische intensiteit en veel fruit, elegante en complexe wijnen die de D.O. Ribera del Duero is de internationale bekendheid onder topkwaliteitse Spaanse wijnen. De VIORE wijnen zijn uitsluitend gemaakt met Tempranillo druiven van wijngaarden in Quemada, waar de Arandilla en Aranzuelo rivieren convergeren. Ze zijn een directe uitdrukking van deze terroir, met de typische eigenschappen van Ribera del Duero: zeer fruit-forward met dominant rood fruit, complex en goed gestructureerd, met een uitstekende balans in de mond en goed geïntegreerde tannines. Ze zijn wijnen om te genieten van elk moment. De presentatie van dit nieuwe assortiment wijnen uit Ribera del Duero is de culminatie van een project om een ​​wereldwijd merk VIORE te creëren voor de wijnen van Bodegas Riojanas Group in de landen van Castilië, over de rivier de Duero. Bodegas Riojanas maakt witte wijnen met Verdejo druiven in zijn wijnmakerij in de D.O. Rueda (Bodegas Viore S.L.) sinds 2007. In 2015 lanceerde het het merk VIORE in de D.O. Toro voor wijnen gemaakt in Bodegas Torreduero, een dochteronderneming die twintig jaar geleden door de Vennootschap is opgericht.

PICTURE: Het etiket van het nieuwe Ribera del Duero VIORE assortiment toont de grafieken van het merk samen met een waterverf van een wijnstok.