Brasserie Deseveaux wint gouden medaille op Brussels Beer Challenge

Saison Avena verkozen tot beste traditionele saison . Ter gelegenheid van de 7de editie van de Brussels Beer Challenge, de meest prestigieuze bierwedstrijd van België, beoordeelden 88 internationaal gerenommeerde experts de beste bieren in elke categorie. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren deel. Brouwerij Deseveaux uit het Henegouwse Boussu heeft met zijn Saison Avena het goud gewonnen in de categorie “traditionele saison”.

De Saison Avena is een ambachtelijk bier, hergist op fles in de traditie van de ‘saisons’ uit Henegouwen. De Avena wordt gebrouwen met haver en gerstmout en ontwikkelt fijne hoppige aroma’s.

Het is niet de eerste keer dat de Saison Avena van Brasserie Deseveaux bekroond wordt. In 2016 won de Saison Avena Biologique al eens de gouden medaille op de Brussels Beer Challenge en het werd in mei van dit jaar ook verkozen tot “beste bier van Wallonië”.

Brasserie Deseveaux is gevestigd in de gemeente Boussu (provincie Henegouwen). Deze traditionele familiebrouwerij onderscheidt zich door de productie van bier met originele granen en hergist in de aloude ambachtelijke traditie. Bio-ingenieur Sébastien Deseveaux, die eerst als brouwmeester werkte te Leuven en daarna in Bretagne, bracht zijn eerste Sarazen-brouwsel op de markt in 2009. Hij kiest doelbewust voor ‘oude’ granen en zaden zoals haver en boekweit centraal vanwege hun originaliteit, smaak en duurzame productie. Het water waarmee gebrouwen wordt, is afkomstig van de vallei van Hanneton en geeft de Deseveaux-bieren een uniek karakter. De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt ca. 2500 hl.

www.brasserie-deseveaux.be

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen 1522 bieren uit 46 landen deel aan de wedstrijd. De bieren werden eerst ingedeeld in verschillende categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een panel van 88 internationaal gerenommeerde bierexperts. De beste bieren in elke categorie krijgen een medaille.