Cuvée ‘signature edition 2018’: vijf internationale artiesten in de spotlights

Al sinds enkele jaren ondersteunt Bernard-Massard artiesten door hen de mogelijkheid te geven hun creativiteit te tonen tijdens een exclusief eindejaarsfeest.

Uit de inzendingen van een online wedstrijd kiest Bernard-Massard elk jaar enkele unieke artiesten uit om hun talenten in te zetten voor het creëren van een uniek verzamelstuk. De artiesten ontwerpen een fles in hun eigen stijl die dan op het eindejaarsfeest mag pronken.

Dit jaar hebben meer dan 350 artiesten zich ingeschreven voor de online wedstrijd. Om de vijf resterende artiesten uit te kiezen, hebben een speciale jury en maar liefst 22 932 mensen hun stem uitgebracht op www.goldentalents.lu. Schilders, tekenaars, fotografen, designers en grafici werden allemaal uitgenodigd om een inzending rond het thema « Golden Talents » in te sturen. Zoals wel te verwachten was, waren de hoofdkleuren in de meeste inzendingen dan ook goud en zwart.

Volgende vijf artiesten zijn uiteindelijk overgebleven. Zij mogen nu hun flessen tentoonstellen op deze exclusieve « Signature Edition » : Nina Ballerini (Luxemburg) – Sophie Pirot (België) – Cornelius Commans (Duitsland) – Katja Lindell (Finland) en Gabrielle Hennion (Canada).

De Bernard-Massard « Signature Edition » wordt tijdens de eindejaarsperiode in de meeste grote winkelketens in België en Luxemburg verkocht. De flessen die door deze vijf artiesten ontworpen zijn, zullen dan ook tijdens deze periode te koop zijn, prijs 15.40 euro.

In die periode kan iedereen trouwens ook meedoen aan een grote online wedstrijd georganiseerd door Bernard-Massard. Er valt veel te winnen zoals een aantal flessen of andere werken van de artiesten. Deelnemen is eenvoudig. Elke fles heeft een unieke code. Tussen 15 oktober 2018 en 31 januari 2019 kun je deze code ingeven op www.bm2018.lu om kans te maken op deze prijzen.

Een portret van de artiesten:

Nina Ballerini · Luxemburg: Nina heeft een eigen atelier in haar huis in Luxemburg. Daar houdt ze zich al jaren bezig met grafisch werk, tekenen en het ontwerpen van motieven. Met haar artistieke projecten is Nina constant op zoek naar een creatieve en authentieke manier van leven.

Gabrielle Hennion · Canada: In Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk zette Gabrielle haar eerste stapjes als artiest. Momenteel woont ze in Canada en stelt ze haar diensten als graficus en illustrator open voor lokale en internationale organisaties. Ze is actief in de pers, online en in de handel.

Sophie Pirot · België: Sophie had nooit aan een toekomst in kunst gedacht, maar toch schreef ze zich in 2003 in aan de Academie voor Schone Kunsten in Aarlen. Ze staat bekend voor haar uitgesneden en bewerkte monochrome foto’s, haar prachtige schilderijen en fragiele werken. Tegenwoordig werkt ze vooral met houten dieren. Daar speelt ze met het contrast tussen hun natuurlijke rust en moderne, fluorescerende en heldere kleuren.

Cornelius Commans · Duitsland: Cornelius is al heel wat artistieke wegen ingeslagen. Zo studeerde hij eerst aan de Kunstacademie van Regensburg in Beieren en daarna in de Royal College of Art in Londen. Ook studeerde hij al industrieel design in München. In 2010 werd Cornelius bekend na het bouwen van een motorhome met als beginpunt een Piaggio APE 50 driewieler.

Katja Lindell · Finland: Toen ze nog maar vijf jaar oud was, deed Katja al mee aan een workshop architectuur voor kinderen. Het was een eerste ontmoeting met de kunstwereld en Katja was meteen verkocht. Ze studeert aan de Universiteit van Helsinki en werd nog maar net 20. Centraal in haar werken staan vaak mensen, ook al heeft ze onlangs haar kunst over een andere boeg gegooid. Nu werkt ze vaak rond symbolische en abstracte illustraties.